Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Πέννες με τόνο

Πέννες με τόνο

Taste DriveΠέννες με βασιλικό

Υλικά
500 γρ πέννες
2 κονσέρβες τόνο σε νερό (280 γρ στραγγισμένο)
500 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση
1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
5-6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε σε μεσαία φωτιά το κρεμμύδι για 2-3’ μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και αμέσως ρίξτε και το σκόρδο. Σωτάρετε για άλλα 2-3’ και αφαιρέστε το σκόρδο από το τηγάνι.
2. Προσθέστε τον τόνο και σπάστε τον λίγο με το πιρούνι, προσθέστε τα τοματίνια και ανακατέψτε ζωηρά για 2’. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε το πιπέρι και το αλάτι και κατεβάστε από τη φωτιά.
3. Βράστε τις πέννες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και έπειτα στραγγίξτε τις. Αν χρειαστεί κρατήστε λίγο από το νερό τους για τη σάλτσα.
4. Προσθέστε τις πέννες στο τηγάνι με τον τόνο και τοποθετήστε στη φωτιά για άλλα 2’ λεπτά. Σερβίρετε αμέσως γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...