Ψήνεσαι;
500 γρ αρνίσιο κιμά
1 φέτα ψωμί μουσκεμένη σε νερό ή κρασί
1 αβγό
1 κρεμμύδι ξερό περασμένο στο μπλέντερ
1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
3-4 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πάπρικα
λίγη κανέλα
πιπέρι καγιέν ή τσίλι σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
άλλο τόσο κύμινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύδι
αλάτι και πιπέρι
Για το ρύζι
1 σακουλάκι ρύζι parboiled
1 κατσαρόλα με αλατισμένο νερό
Για τη σάλτσα
1 κονσέρβα τοματάκι κονκασέ
1 σκ σκόρδο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γ. κύμινο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
ψιλοκομμένο κολιανδρο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπώλ βάλε όλα τα υλικά του κιμά. Μην παιδεύεσαι, στο μούλτι βάλε το κρεμμύδι με τα μυρωδικά και το ψωμί καλά στημένο. Πάτησε το on-off 3-4 φορές και είσαι έτοιμος.
2. Ζύμωσε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά.
3. Πλάσε ένα μπιφτέκι. Έλα καλά, πλάσε δύο μπιφτέκια.
4. Ψήσε τα μπιφτέκια σε καυτή σχάρα ή σε φούρνο για περίπου 15′ και παράλληλα πάμε στο βήμα 5.
5. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε όλα τα υλικα της σάλτσας και βάλτα σε μεσαία φωτιά για 10′
6. Δεν ξεχνάμε το ρύζι. Κατσαρόλα, νερό που κοχλάζει με αλατάκι, σακουλάκι μπλούμ και σε 10′ έτοιμο.
7. Καλό κρασί και καλή όρεξη!!!