Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Πανσέτες στο φούρνο με λαχανικά

Πανσέτες στο φούρνο με λαχανικά

3

Υλικά για 4 νορμάλ ανθρώπους

1 κιλό πανσέτες
3 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πρασινη πιπεριά
10 τοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή ξερή
100 γρ γραβιέρα ή άλλο τυρί της επιλογής σου κομμένο σε κύβους
100 ml ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
1 ποτηράκι κρασί λευκό
αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βάλε ποδιά και ξεκίνα.

1. Καθάρισε και κόψε τις πατάτες, τις πιπεριές και πλύνε τα τοματίνια.
2.Σε ένα μπολ βάλε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
3. Σε ένα ταψί βάλε όλα τα λαχανικά, τις πανσέτες και τα σκόρδα ακαθάριστα (ε, οχι με το χώμα νταξ;) άδειασε επάνω τους το μείγμα με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ανακάτεψέ τα. Βάλε τις πανσέτες επάνω απο τα λαχανικά αλατοπιπέρωσε και μοίρασε επάνω τα κυβάκια τυριού.
4. Ψήσε για περίπου 1 ώρα στους 180ο φροντίζοντας να γυρίσεις τουλάχιστον 1 φορά τις πανσέτες στο ταψί ή αν χρειαστεί να προσθέσεις λίγο νεράκι. Μπορείς για τα πρώτα 20′ να ψήσεις το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Κάποιες φορές, τα πιο απλά υλικά μπορούν να μας δώσουν τα πιο νόστιμα πιάτα! Ορίστε μια εξαιρετική ιδέα για φαγητό, ...