Home / THINKDROPS / ARCHIVES / Προσόψεις / Γιώργος Μαρινάκης: “Ένα ταξίδι σε εικόνες”

Γιώργος Μαρινάκης: “Ένα ταξίδι σε εικόνες”

gggΕπώνυμο: Mαρινάκης
Όνομα: Γιώργος
Ζώδιο: Υδροχόος
Ιδιότητα: Φωτογράφος
Μότο: Ένα ταξίδι σε εικόνες

Το 2008 ξεκίνησα επαγγελματικά να ασχολούμαι με τη φωτογραφία, με αγάπη προς το θέατρο, τον χαμηλό φωτισμό, την αποτύπωση των συναισθημάτων των ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών και την κινούμενη εικόνα. Η αγαπημένη μου έκφραση “ Σας προσκαλώ σε Ένα ταξίδι σε εικόνες”. Ένα ταξίδι με συμμετοχή σε 8 Ομαδικές εκθέσεις και μια ατομική έκθεση “Καλλιτέχνες µέσα από τον µαγικό φακό του Γιώργου Μαρινάκη” .

1Τρεις φωτογραφίες μου, που επιλέχθηκαν και δηµοσιεύτηκαν στο διεθνές φωτογραφικό περιοδικό “Photography Monthly” τον Ιανουάριο του 2013, ως Image of 2012. Δηµοσίευση φωτογραφίας µου στο OLYMPUS UK Μagazine τον Σεπτέμβριο 2012. Πορτρέτο του µήνα Απριλίου 2011 από την GET OLYMPUS AMERICA. Διάκριση στο φωτογραφικό διαγωνισµό µε θέµα «Ματιές στην Πόλη», σε συνεργασία µε το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας και συµµετοχή στην έκθεση που πραγµατοποιηθηκε στην FNAC Mαρούσι. Η πρώτη φωτογραφική εμπείρια σε δρώμενο έγινε το 2008 στο “Ιερό Σφαγείο” του Τάσσου Βρεττού και της Σοφίας Σπυράτου. Συνεργασία με την Ομάδα Θεώρηση της Μαίης Σεβαστοπούλου και του Γιώργου Χατζηδάκη καλύπτοντας φωτογραφικά τις παραγωγές τους για 2 χρόνια. Επόμενο βήμα η συνεργασία με την Δραματική Σχολή Θεμέλιο καλύπτοντας τόσο της εξετάσεις των σπουδαστών της σχολής αλλά και τις παραγωγές του θεάτρου, “Πάπισσα Ιωάννα”, “Δωδέκατη Νύχτα”, “Ελάτε σε εμάς για ένα καφέ”, και “Τα όνειρα δεν είναι παίξε γέλασε”. “Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι” και “Ράφτης Κυριών” από την ομάδα Συνάρτηση. είναι δυο ακόμα παραγωγές που κάλυψα για το 2012/2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣυνεργάστηκα με τη Βίκυ Κουλιανού για την παρουσίαση της προσωπικής της συλλογής ρούχων για Καλοκαίρι 2011 και Φθινόπωρο/Χειμώνας 2011-2012. Η καμπάνια αλλά και φωτογραφίες προώθησης της κολεξιόν δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά ΕΓΩ και ΗELLO. Φωτογράφιση της mezzo soprano Χαράς Καλαντζίδου για την πρώτη δισκογραφική εργασία της «Φεγγάρι Φεγγαράκι μου»

“Σας προσκαλώ σε ένα ταξίδι σε εικόνες”.

 

Ερωτήσεις

1. Ποια ταινία γράφτηκε για σένα;

Μια ταινία που είδα πολύ πρόσφατα, το “Μια νύχτα στο Παρίσι”. Ένιωσα αμέσως ότι ταυτίστηκα με τον ήρωα της. Έβλεπα την ταινία και σκεφτόμουν πόσο θα ήθελα να μου συνέβαινε και εμένα,  να βρίσκομαι από το τώρα στο παρελθόν.  Ένα ταξίδι στο παρελθόν που θα με έφερνε σε επαφή με τους μεγαλύτερους ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς επιστήμονες, και φωτογράφους όλων των εποχών. Να μπορούσα να ζήσω μερικές στιγμές μαζί τους, να συζητήσω και να κατανοήσω αυτούς και  τα προβλήματά τους. αποκτώντας γνώσεις εμπειρίες και φυσικά εικόνες που θα αποθανάτιζα

2. Η ζωή σου in the blink of an eye…

Η ζωή μου σε ένα κλικ, η μάχη της μητέρας μου με το καρκίνο, και το αγώνα μας σαν οικογένεια να την στηρίζουμε, να διαβάζω και να έχω ανάγκη να “ρουφάω” σαν σφουγγάρι γνώση, να εργάζομαι σκληρά, και να έχω ανάγκη να δημιουργώ.

3. Αν καλούσες τη ζωή σου σε τραπέζι…

Θα της έκανα ένα υπέροχο γεύμα και με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί θα αρχίζαμε μια κουβέντα.  Θα τις έδειχνα φωτογραφίες από τις μοναδικές μας στιγμές ώστε, να σχολιάσουμε και να αναπολήσουμε, γεγονότα, καταστάσεις, σχέσεις, που συνέβησαν μέχρι τώρα στην ζωή μου. 

4. Έρωτας για σένα είναι…

Έρωτας , πάθος, έμπνευση, ένταση, ελπίδα,  χαρά.

5. Αν είχες στα χέρια σου μια μηχανή του χρόνου…

Ο Χ. Τζ. Γουέλς έγραψε το πρώτο μυθιστόρημα που αφορούσε ταξίδι στο χωροχρόνο που ονομάζονταν “Η Μηχανή του Χρόνου” που μιλούσε για την επιθυμία του ανθρώπου να ταξιδεύει στο χρόνο και να γνωρίζει το μέλλον του.

Μια τέτοια μηχανή θα ήθελα, για να ταξιδεύω στον χρόνο, σε πολιτισμούς, σε παράλληλα σύμπαντα. Να ζω έντονα, να μαθαίνω, να συναντώ προκλήσεις και ανθρώπους άλλων εποχών, του παρελθόντος και του μέλλοντος .

6. Αν ήσουν αόρατος…

Διαβάζοντας από μικρός μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, και φτάνοντας μέχρι το Χάρυ Πότερ ο μανδύας που σε κάνει αόρατο πάντα με γοήτευε.

Αν ήμουν αόρατος θα χανόμουν με την φωτογραφική μηχανή στο χέρι ανάμεσα στο κόσμο και θα αποτύπωνα συναισθήματα, βλέμματα, πορτρέτα.

Θα ήταν αυθεντικές, πραγματικές στιγμές που μπορούσε να ήταν και το θέμα της επόμενης έκθεσης μου.

 7. Τι σημαίνουν για το επάγγελμά σου οι λέξεις Thing, Ink, Drops;

Thing: Η φωτογραφική μου μηχανή …. προέκταση του χεριού μου και το viewfinder τα μάτια μου στον κόσμο.

Ink: Χρώμα, έντονα χρώματα σε κάθε φωτογραφία μου, ζωντανές στιγμες εκτυπωμένες.

Drops: Κάθε φωτογραφία είναι μια σταγόνα στην εξέλιξη μου σαν φωτογράφο, κάθε φωτογραφία είναι μια σταγόνα που παγώνει στιγμές σε φιλμ ή σε megapixels.

 

Portfolio: 500px.com/georgemarinakis/sets

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TaS.O.S. Ριζόπουλος: Βόρειες Παρουσίες

Επώνυμο: Pιζόπουλος Όνομα: ΤaS.O.S Ζώδιο: Tοξότης Ιδιότητα: Radio Producer/tv Host/guest Dj Μotto (Ταυτότητα): ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Το Thinkdrops πήγε βόλτα στη ...