Home / THINKDROPS / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Τεχνολογία και αυτοκίνητα;

Τεχνολογία και αυτοκίνητα;

Ουμμμμ…τι καλύτερο από αυτόν τον συνδυασμό;

Όλα ωραία και καλά στο χώρο της τεχνολογίας του αυτοκινήτου παρά την πτώση των πωλήσεων παγκοσμίως. Οι νέες τεχνολογίες είναι λαχταριστές και, αλήθεια σας το δηλώνω, είναι περισσότερο πρακτικές απ΄ ό,τι ακούγουνται.

Όλοι μας, σίγουρα, έχουμε ενοχληθεί, κάποιες φορές, από τις «αυταρχικές» και αόριστες εντολές των συστημάτων πλοήγησης που χρησιμοποιούμε, οι οποίες δυσκολεύουν τη ζωή μας, τόσο στο ελλιπές σηματοδοτημένο ελληνικό οδικό δίκτυο, όσο και στο άγνωστο για εμάς ευρωπαϊκό δίκτυο (το έχω ζήσει προσφάτως στην Ισπανία και δεν παλεύεται!).

Όλα αυτά όμως, αλλάζουν με την απλοποίηση του συστήματος εντολών. Έτσι, για παράδειγμα αντί του αόριστα «στρίψε αριστερά σε 500 μέτρα», η φωνή μέσα από το GPS θα μας λέει «στρίψε αριστερά μετά το φαρμακείο ή το βενζινάδικο της BP».

Αντιστοίχως σε άλλες εφαρμογές, όπως στις φωνητικές εντολές που δίνουμε στο ηχοσύστημα μας, αντί, για παράδειγμα, «Audio άνοιξε, USB/CD κάρτα, παίξε Πάνος Κιάμος», θα λέμε απλώς «Πάνος Κιάμος».

Το ίντερνετ είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και όπως φαίνεται σχεδόν όλες οι εταιρίες αυτοκινήτων θα τοποθετήσουν σταδιακά ιντερνετικό ραδιόφωνο, το οποίο θα ανιχνεύει αυτόματα και θα συνδέεται σε όσα ελεύθερα Wi Fi εντοπίζει στον χώρο που κινείται, δίνοντας την δυνατότητα στους οδηγούς, χωρίς πολύ κόπο, να ακούνε με ένα πολύ έξυπνο και γρήγορο τρόπο τον ξένο ή περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό της επιλογής τους. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι πέρα από τις λειτουργίες του ραδιόφωνου και των άλλων multimedia, το αυτοκίνητο θα μπορεί μέσω του Wi Fi να σας παρέχει πληροφορίες για την κίνηση ή να σας ενημερώνει για τα νέα της ημέρας.

Volvo-City-Safety-Cyclist-Detection-simulationΣτα θέματα ασφαλείας, η Volvo ανακοίνωσε ότι βελτίωσε το σύστημα αποφυγής «εμποδίων» όπως πεζοί, ζώα και δικυκλιστές (ποδήλατα), καταφέρνοντας έτσι, ήδη από την πρώτη έκδοση του, την μείωση ατυχημάτων, κυρίως, μεταξύ αυτοκινήτου και ποδηλάτου, το τελευταίο διάστημα, στην Σουηδία.

 

 

σσΤελειώνοντας, θα αναφέρουμε την σπουδαία δουλειά της Nissan στην προσπάθεια της να δημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα οχήματα, τα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν, κατά κάποιο τρόπο, μεταξύ τους αποφεύγοντας έτσι λανθασμένες εντολές των οδηγών τους. Η τεχνολογία EPORO, όπως ονομάζεται, εφαρμόζεται μέσω μικρών ηλεκτροκίνητων ρομπότ που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και προσπαθούν να «μιμηθούν» την συμπεριφορά των ψαριών, τα οποία μπορούν να κινούνται σε μεγάλους αριθμούς και σε απειροελάχιστες αποστάσεις μεταξύ τους χωρίς να έρχονται ποτέ σε επαφή.

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GameAthlon 2015

Το Hellenic American College (HAEC) και το CowboyTV διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 17, 18 & 19 Ιουλίου 2015 ...