Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ριζότο με θαλασσινά

Ριζότο με θαλασσινά

vFyLcObnpCf1ao-640m

Για σένα και τρεις φίλους σου!

Θα χρειαστείς…

2,5 φλυτζάνια ρύζι αρμπόριο

8 φλυτζάνια ζωμό θαλασσινών ή λαχανικών

1 φλυτζάνι κρασί

1/8 κ.γ. σαφράν

3 κ.σ. βούτυρο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

12 καραβίδες

12 μύδια

2 καλαμάρια

1 σκ. σκόρδο

πάμε να τα μαγειρέψουμε κιόλας…

Σε μια κατσαρόλα σωτάρεις λάδι και κρεμμύδι για κανά  2 – 3 λεπτάκια.

Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει διάφανο.

Σβήσε με το κρασί στο οποίο έχεις προσθέσει το σαφράν και σιγά σιγά ρίξε το ζωμό μέχρι να απορροφηθεί. (20 – 25 λεπτά)

Ώρα να ετοιμάσουμε τα θαλασσινά τώρα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο πολτοποιημένο και μόλις ζεσταθεί αρκετά πρόσθεσε τα θαλασινά.

Σωτάρεις για 10′ και σβήνεις με το 1/2 κρασιού.

Αλάτι και πιπέρι απαραίτητα.

10′ λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ριζότο πρόσθεσε τα θαλασσινά μαζί με το ζωμό τους.

Μόλις ολοκληρωθεί κι αυτό βάζεις και το τελευταίο υλικό, για το βούτυρο μιλάω, κάνεις μια γυροβολιά και έτοιμοοοο!

Καλή όρεξη!

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...