Home / THINKDROPS / ARCHIVES / Προσόψεις / Μαρία Τζιβάνη: Αληθινή και Rock

Μαρία Τζιβάνη: Αληθινή και Rock

376313_10200556026249544_1205471630_n

Επώνυμο: Τζιβάνη
Όνομα: Μαρία
Ζώδιο: Καρκίνος
Ιδιότητα: ΗΘΟΠΟΙΟΣ\DJ
Ταυτότητα (Μότο): Να είσαι αληθινός, να είσαι rock, να είσαι εσύ

Σπούδασα υποκριτική πολύ απλά γιατί αυτό ήθελα να κάνω!! Πιστεύω ότι έχουμε τόσες πλευρές και εαυτούς που η μόνη διέξοδος να ζήσουν όλοι έστω για λίγο ήταν αυτη…Κάθε ρόλος σε βοηθά να ξεδιπλώσεις και δικά σου κομμάτια…Από ‘κει και πέρα η ηθοποιία σαν δουλειά, σαν επάγγελμα είναι μεγάλο ρίσκο, ειδικά στη χώρα που ζούμε και κάτω από τις συνθήκες που λειτουργεί το δικό μας σύστημα, οπότε αν δε θέλεις να λες πάντα “ναι” κι αν θέλεις να είναι επιλογή σου οι δουλειές που κλείνεις κι οχι να είσαι αναγκασμένος για να ζήσεις να πέφτεις στα φτηνά και στα μέτρια κάνεις παράλληλα και κάτι άλλο. Εγώ έτυχε ν’ αγαπώ πολύ τη μουσική. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα για πλάκα να παίζω. Ούτε καν σκεφτόμουν ότι θα το κάνω επαγγελματικά! Αλλά τελικά το έκανα! Παίζω κάθε Κυριακή στο Garage στην Ηλιουπολη και κάθε Τετάρτη στο Pinocchio στην Ιπποκρατους.Θέατρο φέτος δεν έχει! Ετοιμάζομαι όμως για μία μικρού μήκους μ’ έναν νέο πολύ αξιόλογο σκηνοθέτη!

Ερωτήσεις:

1.Ποια ταινία γράφτηκε για σένα;

Υπάρχουν πολλές ταινίες με τις οποίες έχω ταυτιστεί κατά καιρούς..η σημαντικότερη είναι το “The Fountain”(Darren Aronofsky), μια ταινία που υμνεί την αγάπη για τη ζωή και παρουσιάζει τον έρωτα ανεξάντλητο στο πέρασμα του χρόνου.

2. Η ζωή σου in the blink of an eye..

Άπειρα θέλω, μπορώ και δεν μπορώ, πολλά λάθη, διχασμός πάντα και σε όλους τους τομείς, υπερβολικά γέλια και δάκρυα, ανεξάντλητη αγάπη σε όλες τις μορφές της, δύναμη, αδυναμία, πολλοί εαυτοί που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια μόνο ζωή…

3. Αν καλούσες τη ζωή σου σε τραπέζι…

Θα την καλούσα σε μία σχεδία στη μέση της θάλασσας.

4. Έρωτας για σένα είναι…

“Να σου γλείψω τα χέρια, να σου γλείψω τα πόδια –
η αγάπη κερδίζεται με την υποταγή.
Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεσαι εσύ τον έρωτα.
Δεν είναι μόνο μούσκεμα χειλιών,
φυτέματα αγκαλιασμάτων στις μασχάλες,
συσκότιση παραπόνου,
παρηγοριά σπασμών.
Είναι προπάντων επαλήθευση της μοναξιάς μας, όταν επιχειρούμε να κουρνιάσουμε σε δυσκολοκατάχτητο κορμί.” (Ντίνος Χριστιανόπουλος)
Ένας απ΄ τους αγαπημένους μου ποιητές..

Ο πόνος, η χαρά, η ξαφνική εμμονή μ’ ένα άγνωστο μέχρι τώρα πρόσωπο, η επιμονή και η υπομονή που έχεις, η πολλές φορές αλλόκοτη συμπεριφορά, τα ένστικτα που ακολουθείς χωρίς δεύτερη σκέψη..Όλες οι πλευρές του έρωτα, όλα του τα πρόσωπα είναι κινητήριος δύναμη, είναι πηγή ζωής, αρκεί να μη φοβηθείς, αρκεί να τα ζήσεις χωρίς εκπτώσεις, χωρίς διαλείμματα, χωρίς καμία μετριότητα.
72921_10200556023289470_542432175_n5.Αν είχες στα χέρια σου μια μηχανή του χρόνου…

Θα ήμουν πολλή χαρούμενη!!! Θα ταξίδευα σχεδόν σε όλες τις εποχές απ’ τη δημιουργία του κόσμου μέχρι σήμερα, σε χρόνους όπου η άνθιση των τεχνών ήταν στο μεγαλείο της, σε ιστορικά σημαντικές περιόδους.. και σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω στιγμές δίκες μου, στιγμές που πραγματικά κατάλαβα ότι η ευτυχία όντως υπάρχει!

6.Αν ήσουν αόρατος…

Για λίγο φαντάζομαι..; Θα το εκμεταλλευόμουν! Θα έκανα σίγουρα πλάκα σε φίλους μου..Θα έμπαινα σε γραφεία πολιτικών, στη Βουλή…μάλλον δεν επιτρέπεται να πω τι θα έκανα τελικά..αστο! Χαχαχα

7. Τι σημαίνουν για το επάγγελμά σου οι λέξεις (Απάντησε μας και με τις δύο ιδιότητες)

Thing: η ηρωιδα / η μουσικη
Ink: η αφοσιωση/ η καλη διαθεση
Drops: το χειροκροτημα/ η διασκεδαση του κοσμου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TaS.O.S. Ριζόπουλος: Βόρειες Παρουσίες

Επώνυμο: Pιζόπουλος Όνομα: ΤaS.O.S Ζώδιο: Tοξότης Ιδιότητα: Radio Producer/tv Host/guest Dj Μotto (Ταυτότητα): ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Το Thinkdrops πήγε βόλτα στη ...