Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Πράσινη σαλάτα με φιλετίνια

Πράσινη σαλάτα με φιλετίνια

Salata-me-roka-filetakia-mosxariou

Θα χρειαστείς ακόμη τρία άτομα

Υλικά για τη σαλάτα

300 γρ μοσχαρίσια φιλετίνια κομμένα σε πάχος 2εκ.
1 ματσάκι ρόκα
1 σγουρή σαλάτα πράσινη
½ iceberg
1 ώριμο αβοκάντο
1 μικρό αγγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. άνιθο
3 κ.σ. φυστίκια Αιγίνης
10 πράσινες ελιές σε λεμόνι

Υλικά για τη σάλτσα

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μαϊντανό
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι
πράσινο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάλτε τα φιλετίνια με λίγο ελαιόλαδο, το χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. άνιθο και αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι για 3’ και αφήστε τα στην άκρη.

Πλύντε και στεγνώστε καλά τις σαλάτες. Κόψτε σε λεπτά φετάκια το αγγούρι και σε κύβους το αβοκάντο. Κόψτε τις σαλάτες μαζί με τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια και τοποθετήστε τα στο μπολ της σαλάτας. Προσθέστε το αβοκάντο, τις ελιές και τις ροδέλες αγγουριού και πασπαλίστε με τα φυστίκια

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπολ του μούλτι και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί ο μαϊντανός και να έχετε μια λεία πράσινη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως. Φρυγανισμένο ψωμί απαραίτητο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Μια υπέροχη, γευστική συνταγή με χταποδάκι για ένα αξέχαστο μεσημεριανό γεύμα με φίλους ή με την οικογένεια. Απλώς ακούμπησε το ...