Home / THINKDROPS / ARCHIVES / Homework / Τάκης Χρυσικάκος: “Και ο πρίγκιπας έγινε βάτραχος”

Τάκης Χρυσικάκος: “Και ο πρίγκιπας έγινε βάτραχος”

1EC5

Το γνωστό σε όλους μας παραμύθι ξαναζωντανεύει σε συζήτηση που είχαμε με τον αγαπητό ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο. Βέβαια, για αν είμαστε ειλικρινείς αλλάξαμε λίγο την υπόθεση.

Ο πρίγκιπας μεταμορφώθηκε όχι από μια κακιά μάγισσα που τον φθονούσε, αλλά από μια καλή. Η καλή λοιπόν μάγισσα, θέλησε να διδάξει στο κακομαθημένο πριγκιπόπουλο πως το να παίζεις με τις καρδιές των κοριτσιών μόνο μπελάδες μπορεί να φέρει και πίκρα. Και έτσι τίναξε το ραβδάκι της και αντί για χρυσόσκονη εμφανίστηκε ένας άτσαλος πράσινος βάτραχος. Και ίσως τελικά ο πρίγκιπας να κατάλαβε πως το φιλί που τον μεταμόρφωσε δεν του δόθηκε για τα όμορφα μάτια του. Εμείς ζητήσαμε από τον αγαπημένο ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο, να μας μιλήσει για αυτή την άλλη πλευρά του παραμυθιού αλλά και για τον έρωτα που μπορεί να κινήσει μέχρι και βουνά όπως μας είπε.

Με μια ευχάριστη και ζεστή φωνή με υποδέχτηκε στο τηλέφωνο. Αμέσως ένιωσα πως μιλούσα με κάποιο οικείο πρόσωπο μου, και πως επρόκειτο να συζητήσουμε για κάτι πολύ γνώριμο σε όλους μας, την αγάπη και το πώς την αντιλαμβανόμαστε σήμερα.

Με σιγουριά και πίστη ο Τάκης Χρυσικάκος μου απαντά πως ο έρωτας είναι ικανός να μετατρέψει τον πιο ατίθασο χαρακτήρα στον πιο ευγενικό πρίγκιπα. Αν και βέβαια παραδέχεται πως στις μέρες μας οι καιροί είναι δύσκολοι για ιππότες και ρομάντζα, το φάρμακο που λέγεται αγάπη μπορεί να υπερτερήσει.

Τι και αν στα παραμύθια υπάρχει πάντοτε happy end; Με τον κ. Χρυσικάκο συμφωνούμε πως στην πραγματικότητα αυτό σχεδόν είναι ανέφικτο. Οι άνθρωποι έχουν αλλάξει μου λέει χαρακτηριστικά. Καθώς ο ίδιος κινείται στους χώρους του θεάτρου παρατηρεί τους νέους ανθρώπους που δεν έχουν διάθεση να φλερτάρουν, πόσο μάλλον να συμβιβαστούν και να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις σε μια σχέση.

1E94Βάτραχος ή πρίγκιπας τελικά; Η ομορφιά ή τα λεγόμενα ψυχικά χαρίσματα μετράνε σε έναν άνθρωπο; Ο Τάκης Χρυσικάκος θα σπεύσει να υπερασπιστεί την ομορφιά που έχει η ψυχή του κάθε ανθρώπου. Ναι μεν η εξωτερική ομορφιά θα σε ελκύσει πρώτα, συμπληρώνει, το ηχόχρωμα της φωνής, μια κίνηση που μπορεί να είναι ερωτεύσιμη όμως αν πετύχεις τον συνδυασμό εμφάνισης και καλού χαρακτήρα τότε έχεις το ιδανικό. Μάλιστα, αναφέρει και μια προσωπική εμπειρία που είχε κάποτε.
‘Βρισκόμουν σε μια παραλία, και δίπλα μου βρισκόταν ένα ζευγάρι που αντικειμενικά θα έλεγες πως δεν ήταν καθόλου όμορφοι, ούτε ο άνδρας ούτε η γυναίκα. Όμως ήταν τόσο ερωτευμένοι και οι δύο που μου έφεραν δάκρυα στα μάτια.’

Στη συνέχεια αναφέρεται στην φούσκα που λέγεται lifestyle και στις εκπομπές που κατασκεύασαν το πρότυπο της εικόνας του ‘φαίνεσθαι’ δηλαδή, κάνοντας τους ανθρώπους να εστιάζουν μόνο εκεί και να ξεχνούν το ‘είναι’. Αναφέρει πως «στην Ελλάδα για την κατάσταση στην οποία φτάσαμε, μεγάλο μερίδιο ευθύνης είχε το lifestyle». Ωστόσο, παραδέχεται πως οι άνθρωποι μπορούν να ερωτευτούν τον χαρακτήρα του άλλου, και να μαγευτούν από αυτό. Βέβαια, εδώ που τα λέμε και χαριτολογώντας συμφωνήσαμε πως οι γυναίκες σπάνια θα μαγευτούν από τον ‘βάτραχο’, αλλά ένας πιο γοητευτικός άνδρας θα κερδίσει μια παραπάνω ματιά.

Χρησιμοποιώντας τον τίτλο της παράστασης στην οποία θα πρωταγωνιστήσει, ΄Όλα είναι στο μυαλό σου’, τον ρώτησα αν τελικά και ο έρωτας είναι παιχνίδι του μυαλού. «Ο έρωτας είναι από μόνος του σενάριο, που παίζει στο μυαλό μας», μου απαντά και συμπληρώνει λέγοντας πως όταν είμαστε ερωτευμένοι κάνουμε σενάρια και υποθέσεις στο μυαλό μας εν αγνοία του άλλου.

Ο έρωτας όμως για εκείνον δεν είναι μόνο ο σαρκικός, μεταξύ δύο ανθρώπων. Μπορεί να είναι ο έρωτας μας για την φύση, την τέχνη, το θέατρο για κάθε τι που κάνουμε καθημερινά και αναπληρώνει τα κενά της ψυχής μας.

1EB5Φυσικά εκτός από την άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχαμε, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τα θεατρικά του σχέδια. Από την Πέμπτη 21 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Τόπους Άλλού, ο Τάκης Χρυσικάκος θα πρωταγωνιστεί μαζί με την Χριστίνα Θεωδοροπούλου και τον Νίκο Καμτσή στην μαύρη κωμωδία ‘Όλα είναι στο μυαλό σου’, ένα έργο της Robin Swicord. Μάλιστα ο Νίκος Καμτσής έχει μεταφράσει και σκηνοθετεί το έργο.

Τρεις ετερόκλιτοι χαρακτήρες ο Έντυ-Ρέυ, ένας αποτυχημένος μικροαπατεώνας η Μπίλυ-Μαρί, η αθυρόστομη φιλενάδα του, και ο Ρέινφρόυ ένας bon viver κατάδικος με μνήμη χρυσόψαρου προσπαθούν να κατακτήσουν το δικό τους αμερικάνικο όνειρο και να ‘πιάσουν’ την καλή.

Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε από κοντά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κατερίνα Τσάβαλου: Γυναίκα και 4 τροχοί

Το γλυκό κορίτσι που γεμίζει με τη ζεστή φωνή της τα Σαββατοκύριακα μας, μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού ...