Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Καλαμαράκια με ούζο και βασιλικό

Καλαμαράκια με ούζο και βασιλικό

kalamarakia

Μερίδες 4

Υλικά

1 kg καλαμάρια
200ml ελαιόλαδο
100ml ούζο
100ml λευκό ξηρό κρασί
100 γρ φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπερίτσα καυτερή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμάρια. Τα κόβετε με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι σε ροδέλες.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέστε το σκόρδο κομμένο σε φέτες, τα καλαμάρια και το πιπέρι. Αφήστε τα να σωταριστούν για 5’ σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Σβήστε με το ούζο και το κρασί και προσθέστε την πιπεριά. Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και μαγειρέψτε τα καλαμάρια για ακόμα 10’ έως ότου μαλακώσουν. 2’ πριν τα κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέστε το βασιλικό και αλάτι.

Σερβίρετε τα καλαμαράκια ζεστά συνοδεύοντάς τα με ρύζι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...