Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ταραμοκεφτέδες με μυρωδικά

Ταραμοκεφτέδες με μυρωδικά

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ1Ταραμάς είσαι και φαίνεσαι!

Ξέρεις, με αφορμή  τη νηστεία σε συνδυασμό με τη λιακάδα, σου ξυπνάει αυτό το, το….   το ουζάκι βρε παιδάκι μου!

 

Υλικά

150 γρ.ταραμά κόκκινο ή λευκό

1 κρεμμύδι μέτριο ξερό τριμμένο

4 – 5 φέτες ψωμί ξερό μουσκεμένο και καλά στιμμένο

1 κ.σ. άνιθο

1 κ.γ. μαϊντανό

1 κ.γ δυόσμο ψιλοκομμένα

Ξύσμα ενός ακέρωτου λεμονιού

Χυμό ενός λεμονιού

1 κ.γ. ούζο

λίγο πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλέυρι για το τηγάνισμα

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση


1.
Πολτοποιήστε στο μούλτι τον ταραμά μαζί με το κρεμμύδι και το λεμόνι.

2. Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά και ενώστε τα με τον ταραμά σε ένα μπολ προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού, το ούζο, το ελαιόλαδο , το πιπέρι και το ψωμί.

3. Ζυμώστε καλά το μείγμα με τα χέρια σας. Αν η ζύμη είναι πολύ ρευστή προσθέστε 1 -2 κ.σ. φρυγανιά

4. Πλάστε τους ταραμοκεφτέδες σε ότι σχήμα θέλετε, αλευρώστε τους και τηγανίστε σε πολύ ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα

5. Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε με καμιά ελιά, κανά χταποδάκι και το ούζο!! Ναι; Ναι!

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Κάποιες φορές, τα πιο απλά υλικά μπορούν να μας δώσουν τα πιο νόστιμα πιάτα! Ορίστε μια εξαιρετική ιδέα για φαγητό, ...