Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Φιλέτο τόνου με sauce wasabi- ginger

Φιλέτο τόνου με sauce wasabi- ginger

Ψψψψάρωσες;;;

 55

Υλικά

300 γρ τόνο φρέσκο (1 κομμάτι)

3 κ.σ. σουσάμι

150ml. Κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. wasabi (αν είσαι μερακλής βάλε και παραπάνω)

1 κ.σ. ginger σε πίκλα

1 κ.γ. σόγια σος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

 

Για τη σαλάτα

1 σαλάτα σγουρή

1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο

½ αβοκάντο ώριμο

1 ντομάτα καθαρισμένη από τα σποράκια της

αλάτι θαλασσινό ημίχοντρο

1 κ.σ. ξύδι ρυζιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Διαδικασία

1. Αλατοπιπερώστε τον τόνο.

2. Σε ένα πιάτο βάλτε το σουσάμι και κυλίστε τον επάνω να καλυφθούν όλες οι πλευρές του.

3. Φτιάξτε τη sauce. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το wasabi και τη σόγια και προσθέστε το ginger ψιλοκομμένο.

4. Φτιάξτε τη σαλάτα. (Σαν σαλάτα… τουρλού τα υλικά ωραία κομμένα κτλ)

5. Πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε το στη φωτιά και μόλις το λάδι κάψει και όταν λέω κάψει εννοώ να αρχίσει να βγάζει καπνό αλλά να μην πάρετε φωτιά. βάλτε τον τόνο και ψήστε για 20¨ από κάθε πλευρά. That’s it!!!

6. Με ένα μαχαίρι κόψτε το φιλέτο στα 2! Μέσα θα είναι ωμός! Έτσι τον θέλουμε αλλιώς θα φάμε σόλα. Τον τοποθετούμε σε ένα πιάτο, δίπλα τη σαλάτα και σε ένα μπολάκι τη sauce.

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Τυρόπιτα με αέρα Ισπανίας

Τυρόπιτα με αέρα Ισπανίας

Ενόψει του τόσο καλού καιρού που επιτέλους έφτασε, δεν θες να φας και πολύ, γιατί ξέρεις πως όλη τη μέρα θα βογκάς, θα πίνεις λίτρα ...