Home / THINKDROPS / EDITORIAL / Παππούδες εν συντάξει

Παππούδες εν συντάξει

Quiz: Πότε η Αθήνα γεμίζει κοράκια και μαύρα κουστουμάκια;

99

Δυσκολεύεσαι; Άντε,  θα στο πω: Όταν οι παππούδες πληρώνονται! Είναι η μέρα που όλα τα κοράκια ελπίζουν σε μια δυνατή συγκίνηση, επειδή οι παππούδες βλέπουν τριψήφια σύνταξη (αποκλείονται οι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. Είπαμε τριψήφια παιδιά! Όχι, το χαρτζιλίκι για χαρτάκια Panini).

Κι εμένα μ’ αρέσει αυτή η μέρα. Όχι μόνο γιατί τότε πληρώνομαι κι εγώ, αλλά γιατί τους κάνω πολύ χάζι.

04.30 τα ξημερώματα, μετά από μια βραδιά στην Έφη Θώδη. Παραπατώντας από το πιώμα, γυρνάω κεφάλι στα δεξιά και βλέπω μαζεμένα ένα τσούρμο προσκοπάκια τρίτης ηλικίας, να την έχουν στήσει απ’ έξω με ένα μαντηλάκι και να περιμένουν τον ταμία. Τά ‘χασα! Απόρησα στην αρχή τι κάνουν εκεί πέρα, αλλά γρήγορα κατάλαβα.

Παππούς ντυμένος με κουστουμάκι, ασορτί καπελάκι ή τραγιάσκα, το μαντηλάκι στο πέτο και στο χεράκι η φίλη του η στρούγγα; Σιγουράκι περιμένει να πληρωθεί να τα βάλει στο κομπόδεμα! Βέβαια, είχαμε και τις… λυκοπουλίνες. Απαστράπτουσες. Με το ταγιεράκι τους το φρεσκαρισμένο, τη δαντελίτσα σε κάθε σημείο του πουκαμίσου, το πτωματαριό είτε γύρω απ’ το λαιμό είτε σε έκδοση βιζόν και το τσιγγελωτό ανά χείρας. Παραταγμένες στο παγκάκι να λένε όλες μαζί με ρυθμό: “Μία καλή, δύο ανάποδες“. Και δώσ’ του το σεμέν να πηγαίνει και νά ‘ρχεται με ταχύτητα φωτός. Κι εγώ να σκουντουφλάω πάνω στα κουβάρια.

Κι εδώ έρχομαι και ερωτώ: πώς γίνεται όταν είναι να περπατήσουν την απόσταση πόρτα-αμάξι να σου βγάζουν την πίστη, αλλά στο σεμέν να κάνουν κόντρες μεταξύ τους οι σουμάχερ;!

Και απαντώ στην κουτή μου ερώτηση: μα το σεμέν είναι για τον ταμία! Ότι, δηλαδή, θα τους βάλει κανένα πενηντάρι παραπάνω επειδή του κάναν κέντημα για το laptop. Αχ γλυκιά μου γιαγιούλα, δεν πα’ να του πλέκεις το προικιό, ούτε υπογλώσσιο δε θα σου δώσει έξτρα! Άραγε πόσα σεμέν να μαζεύει κάθε 1η του μηνός αυτός ο άνθρωπος;

Βέβαια, αν πιστεύετε ότι αυτοί οι άνθρωποι ετοιμάζονται 2 μέρες πριν, στολίζονται λες και πάνε σε γάμο ή κηδεία (ένα τά ‘χουν στο μυαλό τους πια, αφού και στα δύο κλαίνε εξίσου) κι έχουν βάλει και τα καλά τα σκουλαρίκια, τα χρυσά, μόνο για την πληρωμή, ε είστε γελασμένοι! Εγώ που τους είδα προχθές, τους κατάλαβα. Τον έκοψα τον μπαρμπα-Γιάννη πώς την γλυκοκοίταζε την κυρά Κώσταινα… Αλλά αυτή κυρία! Και το όνομα του αδικοχαμένου – στο άνθος των 90κάτι χρονών του – συζύγου κράτησε και το τηλέφωνό της δεν τού ‘γραψε πάνω στην αξονική. Τό ‘γραψε πάνω στα χάπια για την καρδιά! Τι ρομαντικό… “Απόψε σου χαρίζω τον βηματοδότη μου… Εσένα ποια χαπάκια σού ‘γραψε ο γιατρός;” ή “Στον Ευαγγελισμό φέραν καινούριο τομογράφο… Είσαι για ένα check up στα όρθια;“. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ρουφηχτά φιλιά με μασέλες απαγορεύονται ρητά! Μην καταπιείτε καμία κατά λάθος.

Με τούτα και με ‘κείνα πολύ τα χάρηκα τα παππουδάκια. Μπορεί να είναι μεταξύ 80 και τάφου, αλλά βρίσκουν τρόπους να το διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσεως! Τώρα, θα μου πεις, πού τη βρίσκουν τη χαρά να στήνονται σαν τους καμικάζι έξω από τράπεζες μέσα στο άγριο χάραμα; Τι να σου πω… Όταν έρθει η σειρά μου θα σου πω. Το ζήτημα είναι αλλού: πού μένω;;;

Rate this post

One comment

  1. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΝ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

10 + 3 ερωτήσεις στον αστροναύτη Scott Kelly

Έχω -περίπου- 3 μήνες που παρακολουθώ μανιωδώς έναν κυριούλη. Πριν προλάβεις να καλέσεις την αστυνομία και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ...