Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ταρτάκια με φρέσκα φρούτα

Ταρτάκια με φρέσκα φρούτα

99

Εύκολο και δροσερό γλυκάκι  για όλες τις ώρες

Yλικά

1 ζύμη κουρού ή έτοιμα ψημένα ταρτάκια
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
360 γρ. ξυνόγαλα
3 μεγάλα αυγά
1 βανιλίνη ή ½ φασόλι βανίλιας
διάφορα φρούτα εποχής και φύλλα βασιλικού

Διαδικασία

1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με το αλεύρι. Σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο βάλτε το ξυνόγαλα, τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια.  Ρίξτε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με αυγοδάρτη.
2. Τοποθετήστε  το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα άλλο μπολ και σκεπάστε τη με μεμβράνη (να εφάπτεται ώστε να αποφύγουμε την κρούστα στην επιφάνεια) Τοποθετήστε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει.
3.  Αν χρησιμοποιείτε ζύμη κουρού κόψτε στρογγυλούς δίσκους σύμφωνα με τις διαστάσεις που έχουν τα φορμάκια σας. Ψήστε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170ο στον αέρα  βάζοντας μέσα όσπρια για να μη φουσκώσουν στη βάση.
4. Γεμίστε με την κρέμα τα ταρτάκια και γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα και φύλλα βασιλικού

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Κάποιες φορές, τα πιο απλά υλικά μπορούν να μας δώσουν τα πιο νόστιμα πιάτα! Ορίστε μια εξαιρετική ιδέα για φαγητό, ...