Home / THINKDROPS / ARCHIVES / Προσόψεις / Οι DéCoeur Νατάσσα Μαρνέλου και Μαρίζα Φουσέκη

Οι DéCoeur Νατάσσα Μαρνέλου και Μαρίζα Φουσέκη

Η Νατάσσα Μαρνέλου και η Μαρίζα Φουσέκη με τις χειροποίητες δημιουργίες τους DéCoeur έρχονται στο Thinkdrops.gr, μας συστήνονται και μας παρουσιάζουν ένα πολύ μικρό, μα πολύ εξαιρετικό, από το έργο τους.

m2

Επώνυμο: Nατάσα
Όνομα: Μαρνέλλου
Ζώδιο:Δίδυμος με Καρκίνο!
Ιδιότητα: Marketing
Μότο: ‘‘Being myself on fire, I set others on fire’’

Ερωτήσεις:
1. Ποια ταινία γράφτηκε για σένα; Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. Πέρα από το ταξιδιωτικό κομμάτι, όλα στη ζωή είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό σου. Είτε το κερδίσεις ή το χάσεις η διαδρομή μέχρι τον τελικό προορισμό συνθέτει το παζλ του ανθρώπου που είσαι σήμερα.
2. Η ζωή σου in the blink of an eye… Ταξίδια, διαρκείς εναλλαγές, πάθος, ενθουσιασμός.
3. Αν καλούσες τη ζωή σου σε τραπέζι…Το μενού θα ήταν σίγουρα fusion με έμφαση στην Pacific Rim cuisine.
4. Έρωτας για σένα είναι…Οτιδήποτε με κάνει να ονειρεύομαι.
5.Αν είχες στα χέρια σου μια μηχανή του χρόνου…Θα πήγαινα στις αρχές της δεκαετίας του 70, μιας εποχής που έχω ζήσει μέσα από αφηγήσεις, για να διαπιστώσω αν οι ιριδωτές εικόνες που είχε φτιάξει το μυαλουδάκι μιας Generation Y πιτσιρίκας ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
6.Αν ήσουν αόρατος…Θα έκανα τα πάντα να γίνω…ορατή!
7.Τι σημαίνουν για το επάγγελμά σου οι λέξεις Thing, Ink, Drops
Thing: Ένα έργο της Μαρίζας
Ink: Το computer keyboard μου
Drops: Τα comments και τα likes που παίρνουμε στο ‘‘Το Χειροποίητο – DéCoeur’’ (www.facebook.com/chiropoiito.decoeur)

m1Βιο: Η πρώτη γνωριμία μας με τη Μαρίζα ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο με προορισμό το Μεσολόγγι. ‘‘Α ωραία, άλλος ένας δίδυμος, είπα, θα περάσουμε καλά’’. Στη Μαρίζα αναγνωρίζω κομμάτια του εαυτού μου. Είναι το ζώδιο…Όχι είναι ο άνθρωπος. Έχουμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας, ιδέες που αλληλοσυμπληρώνει η μια την άλλη, σεβασμό για την αντίθεση ή τη διαφορετικότητα. Όταν είμαστε μαζί ‘‘φεύγουμε, πετάμε’’ μακριά κι ας είμαστε ακόμη εδώ.
Η εκλεπτυσμένη και δημιουργική της ματιά με κάνει και εμένα πιο δημιουργική. Με κάνει να αγαπήσω αντικείμενα που ούτε καν θα έμπαινα στον κόπο να εκτιμήσω πιο πριν, ένα κομμάτι ύφασμα, ένα κουβαράκι μαλλί, ένα ξύλο, μια ξεχασμένη κορδέλα στο βάθος ενός συρταριού.
Δεν είμαστε άνθρωποι που σκεφτόμαστε πολύ το αύριο. Επενδύουμε στο εδώ και το τώρα. Το μόνο σίγουρο για το ‘‘αύριο’’ είναι η συνεργασία μας σε όποιο επίπεδο κι αν είναι αυτό, προσωπικό, επαγγελματικό ή και τα δύο γιατι πολύ απλά μαζί περνάμε καλά.

m5

Επώνυμο: Μαρίζα
Όνομα: Φουσέκη
Ζώδιο:Δίδυμος με Σκορπιό!
Ιδιότητα: Interior decorator/designer
Μότο: ‘‘Tomorrow is a new day…’’

Ερωτήσεις:
1. Ποια ταινία γράφτηκε για σένα; Χωρίς αμφιβολία το ‘‘Great Expectations’’ και όχι τόσο για την ‘‘bitch’’την Εστέλλα, όσο για τον Φιν, επειδή εξυμνεί την αγνότητα, την καλοσύνη και το πηγαίο ταλέντο. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου θα πιστέψουν και οι άλλοι σε σένα και η καλή τους νεράιδα θα σε αγγίξει με το μαγικό της ραβδάκι και τότε τα όνειρά σου θα γίνουν αληθινά… και που ξέρεις… μπορεί να βρεθείς να κάνεις έκθεση ζωγραφικής στην πιο μουράτη γκαλερί της Νέας Υόρκης..!
2. Η ζωή σου in the blink of an eye…Δημιουργία, αδρεναλίνη, ταξίδια, εικόνες, πάθος για ζωή.
3. Αν καλούσες τη ζωή σου σε τραπέζι…Θα της έκανα σπιτικό φαγάκι φτιαγμένο από τα χεράκια μου γιατί η μαγειρική είναι ένας απέραντος κόσμος δημιουργίας. Θα έβαζα κάτι γλυκό, κάτι ξινό, κάτι πικρό και κάτι πικάντικο…όπως ακριβώς η ίδια η ζωή.
4. Έρωτας για σένα είναι…Ένα χαμόγελο, ένα φιλί, ο προορισμός του επόμενου ταξιδιού μου, οι δημιουργίες μου για πρόσωπα που αγαπώ.
5.Αν είχες στα χέρια σου μια μηχανή του χρόνου…Θα πήγαινα στην Αναγέννηση σε κάποιο από τα μαγευτικά κάστρα της Ιταλίας, κάπου μεταξύ Σιένας, Βερόνας και Φλωρεντίας και θα ζωγράφιζα πίνακες βγαλμένους από τα παραμύθια.
6.Αν ήσουν αόρατος…Θα επισκεπτόμουν όλα τα μουσεία της Ιταλίας, θα χάζευα με τις ώρες τους αγαπημένους μου πίνακες αλλά κάθε βράδυ θα κατέληγα στην Καπέλα Σιστίνα, εκεί, να αγναντεύω το ταβάνι μέχρι να πονέσει ο σβέρκος μου από αγαλλίαση και θαυμασμό.
7.Τι σημαίνουν για το επάγγελμά σου οι λέξεις Thing, Ink, Drops
Thing: Το υλικό που θα με εμπνεύσει για να δημιουργίσω το τέλειο κόσμημα, την τέλεια ζακέτα, το τέλειο διακοσμητικό τοίχου.
Ink: Το μέσον μου για να φτάσω στο σκοπό μου, τη δημιουργία. Αν δε σχεδιάσεις δε θα δεις ποτέ το αποτέλεσμα σου ολοκληρωμένο.
Drops: Οι σταγόνες ιδρώτα που θα χύσω προκειμένου να πετύχω το τέλειο αποτέλεσμα, αυτό που θα ικανοποιεί πρώτα εμένα και έπειτα τους αποδέκτες του.

m4Βιο: Με τη Νατάσα γνωριζόμαστε λίγα χρόνια αλλά δεν μου πήρε πολύ να καταλάβω ότι είναι το alter ego μου. Ενθουσιώδης και αεικίνητη, πθιασμένη με τον αθλητισμό, το χορό και την τεχνολογία, τολμώ να πω ότι βλέπω σε αυτήν κομμάτια του εαυτού μου που δεν έχω εξελίξει. Έχουμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας, κοινούς στόχους και όνειρα κι αν εγώ είμαι τα ‘‘χέρια’’, η Νατάσα είναι το ‘‘κεφάλι’’ σ’αυτήν τη συνεργασία. Είναι γεμάτη ιδέες και οράματα για το πως μπορούμε να εξελιχθούμε και να προχωρίσουμε καλύτερα στο αύριο, με την εκλεπτυσμένη της ματιά για το ωραίο. Οι γνώσεις της πάνω στο αντικείμενο της ψυχολογίας την καθιστούν έναπολύ ικανό κριτή χαρακτήρων και ένα άτομο γεμάτο κατανόηση. Χάρη στο επικοινωνιακό της ταλέντο είναι δύσκολο να της αρνηθεί κανείς και έτσι προχωράμε…δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει αλλά ξέρουμε ότι τα απλά πράγματα είναι τα αληθινά και αυτή η συνεργασία ήρθε για να μείνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TaS.O.S. Ριζόπουλος: Βόρειες Παρουσίες

Επώνυμο: Pιζόπουλος Όνομα: ΤaS.O.S Ζώδιο: Tοξότης Ιδιότητα: Radio Producer/tv Host/guest Dj Μotto (Ταυτότητα): ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Το Thinkdrops πήγε βόλτα στη ...