Get Arrested!

Arrested Development

Το Arrested Development είναι μια σειρά που κόπηκε στην τρίτη της σεζόν και μακράν η πιο αδικημένη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει βαθμολογία 9.2 στο imdb. Επίσης μη τυχαίο είναι το γεγονός ότι παιζόταν στην Fox (κόβει σειρές άμα ο καφές το πρωί δεν είναι καλός). Μιλάμε για μια σειρά που περιγράφει την λαμογιά, την τεμπελιά και την ιδέα της εύκολης ζωής μέσω στησίματος κάποιας εταιρείας (στη συγκεκριμένη περίπτωση εταιρεία ακινήτων), όπως ακριβώς την ξέρουμε και την αγαπάμε στην Ελλάδα. Και η Fox, λόγω χαμηλών νούμερων, ακύρωσε την σειρά (surprise, surprise!).

Η οικογένεια Bluth κάνει κατάχρηση των εταιρικών προνομίων με αποτέλεσμα να βρεθούν ένοχοι για υπεξαίρεση, χρεωμένοι και σε δεινή ανάγκη για ένα καλό δικηγόρο καθώς και ένα καλό νέο διευθυντή εταιρείας, μιας και ο πατέρας της οικογένειας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. Από αυτό το σημείο πιάνουμε την σειρά. Από κει και μετά ακολουθούν 53 επεισόδια αστείρευτου χιούμορ, άπειρα αστεία που εμφανίζονται εν συνεχεία σε διάφορα επεισόδια, τουλάχιστον 10 ατάκες ανά επεισόδιο και τέλος, καταστάσεις που είναι ένα ξεκαρδιστικό μείγμα αμηχανίας, απελπισίας, αποτυχίας και αυνανισμού.

Η σειρά έχει παντογνώστη αφηγητή (Ron Howard), ο οποίος δε χάνει ποτέ την ευκαιρία να κάνει έξυπνα σχόλια σε ό,τι συμβαίνει στην πλοκή. Ο λόγος που θα γουστάρεις τόσο πολύ είναι επειδή η σειρά ασχολείται με μια εντελώς δυσλειτουργική οικογένεια που αναγκάζεται να μείνει κάτω από την ίδια στέγη, κάτι που θυμίζει Ελλάδα. Σκέψου λίγο να έπρεπε να μείνεις με ένα σεβαστό κομμάτι του σογιού σου κάτω από την ίδια στέγη… πόσο γρήγορα θα γινόσουν μακελάρης θειών; Για να μην αναφέρω τη λαμογιά που δίνει και παίρνει. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση με το ελληνικό περιβάλλον! (μη μπει καμιά ιδέα σε κανένα παραγωγό να το σφαγιάσει κάνοντας το ελληνική σειρά όμως, έτσι;)

Η ατμόσφαιρα της σειράς δεν περιγράφεται, δυστυχώς, είναι ένα μοναδικό μείγμα από έξυπνο χιούμορ, με γενναίες δόσεις αμηχανίας, εσωτερικών αστείων, και εξωφρενικούς χαρακτήρες που πραγματικά σε φτάνουν στα άκρα.

Μια λέξη μόνο: γ έ λ ι ο.

Από την έξαλλη, απρόσεκτη και πολυέξοδη Lindsay (Portia De Rossi) που δεν θέλει να νοήσει ότι η εταιρία δεν είναι χρυσωρυχείο, στον πατέρα (Jeffrey Tambor) που μπαίνει στην φυλακή και αρνείται να παραδώσει εταιρεία, βιβλία ή οποιαδήποτε μυστικά στον μόνο γιο του που δίνει μια δεκάρα για να σώσει την κατάσταση και την οικογένεια (Jason Bateman), στην παλαβή, μισο-αλκοολική μάνα (Jessica Walter), στον μικρό γιο που μισεί και αγαπάει την μάνα του (Tony Hale), όπως ακριβώς εσύ! Επίσης δε μπορώ να μην αναφέρω τον Gob (Will Arnett), ο οποίος είναι ο σπαστικός μεγαλύτερος αδερφός που δε θα ήθελες να έχεις και είναι απλά απερίγραπτος.

Τα καλά νέα; Φέτος, 7 χρόνια μετά την ακύρωσή της, βγήκαν 15 μεμονωμένα επεισόδια με τις ζωές των πρωταγωνιστών από το 2006 και μετά, και κάποια στιγμή στο μέλλον θα βγει και η ταινία! Καλύτερα να δέσεις τη ζώνη σου, γιατί πρόκειται για ανώμαλη διαδρομή (πολύ ανώμαλη όμως).

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι πόλεμος»: Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι κάτι παραπάνω από μια μάχη. Είναι πόλεμος». Η αντίσταση επιστρέφει: ο Τόμος 1 στις 3 Σεπτεμβρίου και ο Τόμος ...