Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σορμπέ πεπόνι με προσούτο

Σορμπέ πεπόνι με προσούτο

Σορμπέ πεπόνι
Είπα να σε δροσίσω με κάτι ελαφρύ και αρωματικό!

Υλικά για 6 άτομα

600 γρ πεπόνι ώριμο
50 γρ προσούτο
200 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
5 φυλλαράκια δυόσμο

Διαδικασία

1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τη ζάχαρη και το νερό και τοποθέτησέ τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατέβασε το σιρόπι από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει (κατά προτίμηση στο ψυγείο)
2. Πολτοποίησε το πεπόνι στο multi. Μετέφερε το πεπόνι σε ένα μπολ και πρόσθεσε το σιρόπι και ανακάτεψε καλά. Ψιλόκοψε το δυόσμο και πρόσθεσέ τον. Κάνε το ίδιο και με το προσούτο, αλλά σε μικρά τετραγωνάκια
3. Μετέφερε το μείγμα σε παγωτομηχανή. Πάγωσε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν παίζει παγωτομηχανή τοποθέτησε  το μπολ στην κατάψυξη και ανακάτευέ το κάθε 30’ (αν το ξεχάσεις θα φας γρανίτα…)

Enjoy!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Πολύχρωμη πανδαισία με τόνο

Πολύχρωμη πανδαισία με τόνο

Φτιάξτε μια νόστιμη, υγιεινή και… πολύχρωμη σαλάτα με τόνο, λαχανικά, φασόλια και μάνγκο! Προετοιμασία Πλένουμε καλά τα χόρτα μας και ...