Breaking Bad

Breaking Bad

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για αυτή την επική σειρά της AMC (που μας έφερε διαμάντια τύπου Mad Men) και αυτόν τον Bryan Cranston που έχει σαρώσει τα Emmys λες και είναι η Katy Perry στα Teen Choice Awards. Ειδικά δε, φέτος, που είναι και το δεύτερος μέρος της τέταρτης και τελευταίας σεζόν (11 Αυγούστου), ακούγεται παντού. Και εδώ που τα λέμε, είναι και η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσεις αυτή τη σειρά, γιατί ξέρεις ότι δε σε περιμένουν τα τράβαλα και τα cliffhangers τύπου Game of Thrones, αφού τελειώνει. Ας μπούμε όμως στο ψητό.

Breaking BadΘυμάσαι στο γυμνάσιο που είχες ένα καρμίρη καθηγητάκο που ήξερε 5 πράγματα για το αντικείμενό του, αλλά δεν είχε ακριβώς τη σπίθα που θα ήθελες για να τον ακούσεις, ή δε σε ενδιέφερε καθόλου το εν λόγω αντικείμενο, ή ήταν το μάθημα στο οποίο περίμενες για να κάνεις το homework των άλλων ωρών ρε αδερφέ και μιας και αυτός ήταν εύκολος να τον χειριστείς και δε διαμαρτυρόταν και πολύ, ή αν το έκανε δεν μπορούσες να τον πάρεις σοβαρά, δε του έδινες σημασία και γενικά ήταν ένας τύπος γκρι που ταίριαζε με την ταπετσαρία και τον προσπερνούσες; Ε, συγχαρητήρια, μόλις γνώρισες τον Walt White, καθηγητής Χημείας σε λύκειο και κεντρικός χαρακτήρας της σειράς.

Αυτός λοιπόν ο κατά τ’ άλλα συμπαθητικός κυριούλης σερβίρεται με τα νέα ότι έχει καρκίνο στα πνευμόνια και πρόκειται να τα τινάξει σύντομα. Οκ, λέει, άλλο ένα σκατόχερο στο πόκερ της ζωής, ας τα τινάξω… Όμως πού πας έτσι. Αφήνεις πίσω σου έγκυο γυναίκα, 16χρονο γιο με εγκεφαλική παράλυση, χρέη και λογαριασμούς που τρέχουν… Ένας σύγχρονος Έλληνας ρε παιδάκι μου.

Breaking BadΑφού λοιπόν σιχτιρίσει την τύχη του, τον κόσμο, τον καρκίνο και γενικά το σύμπαν όλο, αποφασίζει ότι “φακ ιτ, θα φτιάχνω και θα πουλάω μεταμφεταμίνη. Φακ δε πολίς“. Και το κάνει. Και έτσι ξεδιπλώνεται το ιδιοφυές -πλην σατανικό- μυαλό του, έτσι βλέπεις την μεταμόρφωση ενός ανθρώπου σε πραγματική ανάγκη που παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και όχι απλά επιπλέει, αλλά κάνει μακροβούτια στα βαθειά.

Είναι μια σειρά που στοχεύει στο να σε καθηλώσει, ξεδιπλώνοντας πολλαπλές πτυχές του αμερικανικού συστήματος, από την διαφθορά στην αστυνομία, στο πώς λειτουργεί όντως ένας έντιμος αστυνομικός, στο πού μπορεί να φτάσει τον άνθρωπο η απελπισία αλλά και η απληστία, στο πώς διακινούνται τα ναρκωτικά σε κλίμακες μάκρο και μίκρο, στο ξέπλυμα και φυσικά στις θυσίες που περιλαμβάνονται μέσα σε μια τέτοια μπίζνα. Για γερά νεύρα (και ελαφρώς διεστραμμένα μυαλά), δες το αν έχεις τα κότσια. 9.4. Το IMDB μίλησε.

ΥΓ: Μικρή μπόνους αναφορά στον Jesse Pinkman (Aaron Paul) που χάρισε στο Internet την ατάκα “Gatorade me, Bitch” καθώς και “Science, Bitch” και γενικά, 3 στις 4 λέξεις του είναι Bitch.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι πόλεμος»: Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι κάτι παραπάνω από μια μάχη. Είναι πόλεμος». Η αντίσταση επιστρέφει: ο Τόμος 1 στις 3 Σεπτεμβρίου και ο Τόμος ...