Στα άκρα

Στα άκρα1η γοογλερική επιλογή στην εβδομαδιαία αναζήτηση «Στα»

Δεν πρέπει να υπάρχει λαός πιο πρόθυμος να ωθήσει λεκτικά και νοητικά μια κατάσταση στα άκρα, από τον ελληνικό. Ο Έλλην είναι ξεκάθαρα άνθρωπος των άκρων. Έτσι λειτουργεί, έτσι σκέφτεται, έτσι πράττει.

Τόλμησες να εξαπολύσεις μύδρους (πώς το παρλάρω, ώρες ώρες με θαυμάζω) κατά της ΝουΔού; Φουκαρά μου, είσαι ΠΑΣΟΚος και με τη βούλα. Κι ακούς: «Γιατί, ο Γιωργάκης σας τι έκανε, μας κατέστρεψε! Άσε μας τώρα…». Άφωνος. Συγνώμη κύριε, εγώ δε σας προσέβαλα, εσείς γιατί με βαφτίζετε ΠΑΣΟΚο; Μη χειρότερα!

Αποκάλεσες τον ΓΑΠ με χαρακτηρισμούς που δεν μπορώ να γράψω για λόγους ευγενείας και τακτ; Θα σε βαφτίσουν «δεξιό», «νεοδημοκράτη», «γαλάζιο παιδί» και δεν ξέρω τι άλλο. Μέχρι και σφαλιάρα θα σου ρίξουν που ζει ακόμα ο Μητσοτάκης.

Έτσι είναι αυτά στο Ελλάντα. Όλα στα άκρα και εθνικό μας χόμπι η ταμπελοποίηση: Αν τα χώσεις στην Εκκλησία για τα χρυσάφια της, είσαι αντίχριστος και θα φας αφορισμό για διακόσια χρόνια. Αν εκθειάσεις το έργο μιας ενορίας, είσαι θρησκόληπτος και έχεις αναχρονιστικές αντιλήψεις. Αν πεις ότι αγαπάς τη χώρα, είσαι φασίστας, χρυσαυγίτης και τράβα να ξυρίσεις το κεφάλι σου. Αν υπερασπιστείς έναν Πακιστανό που τον χτυπάνε, είσαι ανθέλληνας και συμβάλλεις στην αποδόμηση του κοινωνικού ιστού και να δούμε τι θα κάνεις όταν θα μας έχουν εποικίσει οι ξένοι.

Στα άκρα όλα. Ψάχνεις με το σταγονόμετρο να βρεις άνθρωπο μετρημένο και λογικό. Μέχρι τώρα έχω στην κατοχή μου πάνω από 46 ταμπελάκια: είμαι αριστερός, δεξιός, αναρχικός, ακροδεξιός, ανθέλληνας, θρησκόληπτος, φιλελεύθερος, σκοταδιστής και προοδευτικός. Ευτυχώς υπάρχει κάπου κι ένα μετριοπαθής που σώζει κάπως την κατάσταση. Τούτο το έχω βάλει σε περίοπτη θέση.

Τα υπόλοιπα σας τα χαρίζω, να έχετε να τρέφετε τις ακρότητές σας και να ηδονίζεστε με την αδιαλλαξία σας.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...