Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μεζεδάκι θαλασσινό για ουζάκι

Μεζεδάκι θαλασσινό για ουζάκι

Greek sushi παιδάκι μου!

ΣαρδέλεςΥλικά για 4 μερίδες

400 γρ σαρδέλες φρέσκιες
χυμό από 3 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. αλάτι
1 πιπερίτσα τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαιντανό
ελαιόλαδο

Διαδικασία

1. Βάλε γάντια. Ζήτησε αρχικά από τον ιχθυοπώλη σου να καθαρίσει τις σαρδέλες, αν παίζει να τις φιλετάρει κιόλας. Αλλιώς αρχίζει το πανηγύρι. Άνοιξε τις σαρδέλες τραβώντας το κεντρικό κοκκαλάκι από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Μπορείς να το κάνεις και με ένα ίσιο κοφτερό μαχαίρι ακολουθώντας το κόκκαλο.

2. Πλύνε καλά τις σαρδέλες και τοποθέτησέ τις σε ένα βαθύ μπολ κάνοντας μια σειρά τη μία δίπλα στην άλλη. Ρίξε λίγο αλατάκι, λίγο ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό. Επανέλαβε τη διαδικασία τελειώνοντας τη διαδικασία με την πιπεριά τσίλι και κάλυψέ τις με νερό. Βάλε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Μόλις είναι έτοιμες τις σερβίρεις με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

3. Ούζο έχεις;

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Κάποιες φορές, τα πιο απλά υλικά μπορούν να μας δώσουν τα πιο νόστιμα πιάτα! Ορίστε μια εξαιρετική ιδέα για φαγητό, ...