Home / THINKDROPS / EDITORIAL / Ας μιλήσουμε για ετικέτες

Ας μιλήσουμε για ετικέτες

Μου ζήτησαν να γράψω κάτι που να συνάδει με τη διαδικτυακή μου παρουσία ως Καζανάκι. Δε χαλάω χατίρια.

Ετικέτα

Το λεπόν, καθόμανε τις προάλλες κι έτρωγα κορφλέξ, όταν συνειδητοποίησα το εξής: πέρασα ένα ενδιαφέρον κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας διαβάζοντας ετικέτες σαμπουάν, απορρυπαντικών και οδοντοκρεμών (sic). Φαντάζομαι ότι το έκαναν κι άλλοι πολλοί, σίγουρα κι εσύ που με διαβάζεις, δεν ξέρω όμως αν είχατε την ίδια ζέση, την αφοσίωση δηλαδή σε αυτή την εισροή πλήθους πληροφοριών. Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω.

Καταρχάς, πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ο νόμος της ισορροπίας: το σώμα διώχνει κάτι και πρέπει να γεμίσεις το κενό με κατιτίς. Κι επειδή στο μπάνιο –συνήθως– δεν υπάρχει κάτι φαγώσιμο (το ότι είχα φάει κάποτε κρέμα ξυρίσματος είναι μια άλλη ιστορία που δε θέλω να θυμάμαι), γεμίζεις το κενό με πληροφορίες. Έτσι καταπιάνεσαι με ό,τι υπάρχει πιο εύκαιρο δίπλα σου… τις ετικέτες. Αρκεί να είναι σε απόσταση που φτάνει το χέρι σου. Διαφορετικά, ρισκάρεις. Μπορείς να σηκωθείς να πιάσεις κάτι μακρινό για να το διαβάσεις, αλλά ρισκάρεις.

Προσωπικά, τα απορρυπαντικά ήταν τα αγαπημένα μου, γιατί είχαν και σκίτσα για τον τρόπο πλυσίματος. Τα DOs & DON’Ts, θα λέγαμε. Έτσι, ήδη από μικρή ηλικία ήξερα τον σωστό τρόπο πλυσίματος με Tide, ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού της περιοχής. Πόση ώρα μουλιάζεις τα βαμβακερά; Τα συνθετικά; Θα στα πω εγώ ρε μάνα, μην παιδεύεσαι, από δέκα χρονώ κουβαλάω τις πληροφορίες στο κεφάλι μου. Πρόσεχε όμως, μη βάλεις πάρα πολύ, γιατί το butylphenyl methylpropional μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια όλος αυτός ο πλούτος των χρήσιμων πληροφοριών περνάει απαρατήρητος. Αιτία; Τα ζμάρτφονς, κύριοι. Ναι, αυτοί οι μικροί σατανάδες, που ακόμα και όταν χ… αίρεσαι την ιδιωτικότητα που σου προσφέρει ένα όμορφο και απολυμασμένο με χλωρίνη (και άρωμα λεβάντα χάρη στο methylchloroisothiazolinone) μπάνιο, προτιμάς να τουιτάρεις για τα πισινά της Καρντάσιαν παρά να μορφωθείς ουσιαστικά.

Ετούτο το κείμενο, λοιπόν, δεν εγράφη για οποιονδήποτε άλλο λόγο παρά μόνο για να αποτίσει φόρο τιμής στις ξεχασμένες από την ξαλαφραίνουσα ανθρωπότητα ετικέτες των σαμπουάν, απορρυπαντικών και οδοντοκρεμών. Για να περάσει το μήνυμα, ότι κάποιοι σας θυμόμαστε ακόμα – κι ας μη σας διαβάζουμε πια.

Ε, η σκληρή αλήθεια είναι πως όσο πιάνει το WiFi στο μπάνιο, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο μαζί σας. Και οι εφημερίδες είναι τόσο passé.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Συγχωροχάρτι για Gay

Είναι γεγονός! Αδερφές και παλικάρια σώζουν την ψυχή τους μ’ ένα μόνο δημοσίευμα! Δόθηκε η έγκριση από “άνωθεν” και επιτέλους ...