Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ριζότο με σολομό

Ριζότο με σολομό

Ελαφρύ και καλοκαιρινό

Ριζότο με σολομό

Υλικά

450 γρ. φιλέτο σολομού κομμένο σε κύβους

2 κ.γ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος τους)
2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάπαρη
250 γρ. ρύζι αρμπόριο
5 φλιτζ .τσαγ. ζεστό ζωμό λαχανικών
2/3 φλιτζ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι

πράσινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάλτε σε μέτρια φωτιά μία ρηχή κατσαρόλα και ζεστάνετε το βούτυρο. Όταν λιώσει, ρίξτε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Σοτάρετε για 2-3΄ ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή θερμοκρασία.
2. Προσθέστε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς για 2′ και σβήστε με το κρασί.Στη συνέχεια αρχίστε να ρίχνετε σιγά σιγά ζωμό λαχανικών μέχρι να τον απορροφήσει το ρύζι. (περίπου 20′)
3. Τέλος ρίξτε τον σολομό και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5′ και τέλος προσθέστε την κάπαρη και τον άνιθο

Σερβίρετε αμέσως.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...