Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μιλφέιγ ψητών λαχανικών με φορμαέλα και σάλτσα μυρωδικών

Μιλφέιγ ψητών λαχανικών με φορμαέλα και σάλτσα μυρωδικών

Ένα μιλφέιγ αλλιώς

Υλικά

Μιλφέιγ Λαχανικών1 μέτρια μελιτζάνα
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2-3 μεγάλα φύλλα βασιλικού
100 γρ φορμαέλα
1 κ.σ. καρυδόψιχα
2 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο
1 κλωναράκι φρέσκια μαντζουράνα
1 κλωναράκι φρέσκο θρούμπι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. ξύδι
1 ποτηράκι ελαιόλαδο και λίγο για το άλειμμα των λαχανικών
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλύντε και καθαρίστε τα λαχανικά από τα κοτσανάκια και τους σπόρους τους. Κόψτε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες πάχους 0,5 εκ. και αμέσως αλείψτε τα με αρκετό λάδι και αλατίστε τα. Κόψτε τις πιπεριές σύμφωνα με το μέγεθος της μελιτζάνας και του κολοκυθιού. Αλατίστε και αλείψτε τις με λάδι.
2. Κόψτε τη φορμαέλα σε φέτες πάχους 0,5 εκ
3. Βάλτε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι, πράσινο πιπέρι, το σκόρδο χωρίς το φύτρο του και τα φυλλαράκια του φασκόμηλου, τη μαντζουράνα και το θρούμπι. Πατήστε το on-off 5-6 φορές ή μέχρι να κοπούν τα μυρωδικά πολύ ψιλά.
4. Ψήστε τα λαχανικά στη γκριλιέρα την οποία έχετε αφήσει να ζεσταθεί αρκετά. Ψήστε από 3’ λεπτά την κάθε πλευρά γυρίζοντας μόνο μια φορά. Ψήστε και τη φορμαέλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
5. Μοντάρετε το μιλφέιγ τοποθετώντας στο πιάτο μια ροδέλα μελιτζάνας, ένα κομμάτι κόκκινης πιπεριάς, μια ροδέλα φορμαέλα , μια πράσινη πιπεριά βάζοντας ενδιάμεσα στις στρώσεις 2 φυλλαράκια βασιλικού και καλύψτε με μια ροδέλα κολοκυθιού. Περιχύστε με μια κουταλιά αρωματικό λάδι και πασπαλίστε με λίγη καρυδόψιχα.
Σερβίρετε ζεστό

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Κάποιες φορές, τα πιο απλά υλικά μπορούν να μας δώσουν τα πιο νόστιμα πιάτα! Ορίστε μια εξαιρετική ιδέα για φαγητό, ...