Θάλασσα, θάλασσα
Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι
250 γρ. μύδια ψίχα
20 τοματίνια
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
6-7 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 κ.σ. κόλιανδρο σε σκόνη
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
1 φλιτζ. τσαγ. λευκό κρασί
5 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λάιμ
αλάτι θαλασσινό
πιπέρι πράσινο
Διαδικασία
1. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Κόψτε τα τοματίνια στα δύο και ρίξτε τα στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο. Αφήστε τα να σωταριστούν για 3′-4′
2. Προσθέστε στο τηγάνι τα μύδια, το τσίλι και το κόλιανδρο. Ανακατέψτε και σωτάρετε για ακόμα 2′. Σβήστε με το κρασί, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για ακόμη 3′-4′
3. Βράστε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατήστε 1 φλιτζ. τσαγ. νερό από τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο τηγάνι με τα μύδια. Ψιλοκόψτε το βασιλικό και προσθέστε τον στα λιγκουίνι.
4. Σερβίρετε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας με πράσινο πιπέρι και ξύσμα λάιμ.