Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Τι εστί ραντεβού;

Τι εστί ραντεβού;

Rendez vous = η συνάντηση δύο ανθρώπων κάτω από προκαθορισμένες συνθήκες, πέραν του καιρού, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ένας εκ των δύο θα την πέσει στον άλλον ασχέτως με το αντικείμενο συζήτησής του, απλά γιατί μπορεί. Αν δε το ραντεβού είναι και σαν αυτά που ‘χω ζήσει, τότε βάλε καφέ να στα πω!

CACHE_650X650_1_100681

Θυμάμαι το πρώτο μου ραντεβού, όπου και έπεσε το πρώτο μου φιλί. Μόλις στα 15 εγώ, στα 16 αυτή… Τρία φιλιά πέσανε, όλη η Βόρεια Ελλάδα το ‘μαθε. Στα Γρεβενά ακόμα το συζητάνε. Βέβαια τότε ήταν καλά, ήσουν 16. Τώρα; Που δεν ξέρεις τι να κάνεις;

1ο ραντεβού…

Είσαι πίσω από έναν καθρέφτη για ένα 2ωρο τουλάχιστον. Έχεις κάνει το μαλλί “μ’ έγλειψε αγελάδα” και ξόδεψες όλο το aftershave πάνω στη μούρη σου. Περνάει μύγα και κάνει βουτιά στο κενό απ’ τη ζαλούρα! Βρίσκεις και το καλό σου το κουστουμάκι, εκείνο που χες βάλει στα βαφτίσια του Μεμέτ και πας να τη βρεις. Μαζεύεις και κάτι χορτάρια από τον Βασιλικό κήπο και πας 20 λεπτά νωρίτερα στο μέρος που έχετε συμφωνήσει. Περιμένεις με το χαζό χαμόγελο και βολιδοσκοπείς συνεχώς γύρω σου μην τυχόν σ’ έχει δει κι έχει κρυφτεί πίσω από κάνα θάμνο. Έλα εντάξει, δεν είσαι τόσο χάλια. Νομίζω…

Έρχεται… Υπέρλαμπρη με τους τεράστιους χρυσούς της κρίκους, τη μίνι λεοπάρ φούστα της και το μαύρο ζαρωμένο στράπλες απάνω σε τρυκουάζ πιπ-το γόβες . Μα τι φινέτσα, τι στυλ, τι αποσμητικό φορά; Α! Δε φορά. Οκ τότε.

Θαμπωμένος την πας για σεράνο και καϊφέ στο “Στέκι της Νίτσας”. Είπες να κάνεις καλή εντύπωση, πρώτη φορά. Μιλάς για σένα και μόνο, και αυτή σε ακούει με πάθος και χασμουρητά. Μα τι γόης είσαι πια;

Απλώνεις και λίγο χεράκι αλλά την βλέπεις κυρία και το ξαναπαίρνεις πίσω. “Θα τα ξαναπούμε;” ρωτάς με λιγωμένο βλέμμα και σου απαντά “Ο.Κ.”

2ο ραντεβού…

Αυτή τη φορά, λες θα της δείξεις το χαλαρό σου ύφος. Σκας με ανοιχτό πουκάμισο, τζιν παντελόνι και το σκαρπίνι με μύτη “σκοτώνω Τερέζα στις γωνιές”. Την παίρνεις και την πας βόλτα στο Σούνιο, να δείτε το ηλιοβασίλεμα. So romantic! Αλλά και πάλι τζίφος… Δεν τη βλέπεις να κάνει κίνηση. Μόνο σε κοιτά στα μάτια και σ’ ακούει, μασώντας τσίχλα. Μα πόσο την εντυπωσιάζει η ρητορική σου για τα κρέατα Βουλγαρίας!

30 ραντεβού… 

Ήρθε η μέρα! Φτάνει στη δικτατορία της Παλάμης! Της είπες να έρθει σπίτι και να δείτε ταινία. Αισθηματική με λίγο τσόντα ή αλλιώς τσόντα με σενάριο. Σου ‘ρχεται σεινάμενη κουνάμενη, βάζεις ένα ποτό, βάζεις και την ταινία. Πριν προλάβεις να δεις τους τίτλους έχετε ήδη πέσει στα πατώματα και αλλάζετε μονώσεις. 

 

Μετά από κανα 10λεπτάκι βαριά βαριά, τελειώνετε.

-Σ’ άρεσε;

-Τέλειο… 40…

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...