…μιας τσάντας

γυναικεία τσάντα

Όχι μιας οποιασδήποτε τσάντας. Μιας γυναικείας τσάντας.

Όχι απ’ αυτές τις μικρές που είναι για ένα κραγιόν, μια πούδρα, τα κλειδιά, ένα προφυλακτικό, και το κινητό στο χέρι. Τις άλλες. Τις καθημερινές.

Αυτές που χωράνε και μπουκάλια με νερό, πακέτα σερβιέτες μεγέθους οικοτροφείου θηλέων, μαντηλάκια για τα χέρια, το πρόσωπο, τον ποπό, το ντεμακιγιάζ, τα τζάμια του αυτοκινήτου, μαντιλάκια χόντος, αλλά ποτέ μα ποτέ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΑ. Γιατί δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να εξυπηρετήσουν ποτέ και κανέναν άντρα, βγάζοντας κάτι μέσα απ’ τη δική τους τσάντα.

Πετάνε μέσα μου, ό,τι μπορεί να βάλει ο νους τους.
Και μπορεί να βάλει ΠΟΛΛΑ ο νους τους.

Φυσικά, (παρ’ ότι στο σπίτι θα σταυρώσουν τον άντρα τους αν αφήσει ένα ποτήρι στο τραπεζάκι του σαλονιού, ή βάλει ανακατεμένα και κουβαριασμένα τα σώβρακά του, στο ΔΙΚΟ του συρτάρι) μέσα μου γίνεται Π Α Ν Ι Κ Ο Σ ! (Γεια σου Πανίκα, Ζορό της Μακεδονίας! Που χάθηκες;)

Φορτιστές μπλεγμένοι με ακουστικά. Συσκευασίες από μισοφαγωμένες σοκολάτες. Συσκευασίες από εντελώς φαγωμένες σοκολάτες. Σοκολάτες. Ένα σπασμένο τακούνι. Οι μπαλαρίνες για την οδήγηση. Οι μπαλαρίνες για όταν κουραστούν απ’ τα τακούνια. Οι μπαλαρίνες απ’ όταν πήγαιναν μπαλέτο στα 12.

Σας κούρασα, το ξέρω. Αλλά θέλω να πω κάτι τελευταίο.

Είναι αδιανόητο, το ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ απ’ όλα τα παραπάνω, την στιγμή που πραγματικά το χρειάζονται. Έχουν αυτή την υπερδύναμη, την “Ψάχνω τα κλειδιά μου φορτωμένη με  ψώνια και δεν τα βρίσκω παρά μόνο αν βγάλω την φανουρόπιτα που κουβαλάω μέσα στην τσάντα, και την τάξω στον σχετικό άγιο”. Και μετά βρίζουν εμένα. ΕΜΕΝΑ!

Καταλαβαίνετε κύριε τσαντάκια μου; Όχι πείτε μου. Καταλαβαίνετε; Μην με επιστρέψετε πίσω σ’ αυτήν. Σας παρακαλώ. Κρατήστε με εσείς. Καλό παιδί φαίνεστε. Τίμιο.

Πρίτι πρίτι πρίτι πλιιιιζζζ!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

…του Walter White

Σκατά. Καρκίνος. Τι θα κάνει η φαμίλια χωρίς εμένα; Τι; Η γυναίκα μου είναι τόσο άσχημη, τόσο ξινή και τόσο γκρινιάρα, ...