Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μπισκότα σοκολάτας

Μπισκότα σοκολάτας

Λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας για όλες τις ώρες!

Μπισκότα σοκολάτας

Υλικά

100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90γρ κακάο άγλυκο
1 πρέζα αλάτι
180γρ βούτυρο
95γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό (50γρ)
1 βανίλια σκόνη
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας

 

Διαδικασία

1. Σε ένα μπολ ενώστε κοσκινισμένο το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι.
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σε αυτό το σημείο προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί στο βούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου και συνεχίστε στο χτύπημα ώστε να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώστε απαλά.
3. Μοιράστε τη ζύμη στα δύο και πλάστε τη σε 2 δίσκους πάχους 1εκ. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεβράνη και αφήστε τη 15’ στη κατάψυξη να κρυώσει. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια βγάλτε έναν έναν τους δίσκους της ζύμης και με τη βοήθεια ενός κουπ πατ ή με μικρό πιατάκι κόψτε τα μπισκοτάκια.
4. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα περίπου 15’ στο ψυγείο να σταθούν. Αφαιρέστε το επιπλέον αλεύρι. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c για περίπου 12’ με 14’. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν τα χρησιμοποιήσετε.

 

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κότσι στη γάστρα

Κότσι στη γάστρα

Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό κότσι που λιώνει στο στόμα, αναδύοντας εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα; Οι δύο ώρες αξίζουν ...