Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Φιλέτο κοτόπουλο με γλυκιά πιπεριά

Φιλέτο κοτόπουλο με γλυκιά πιπεριά

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, φύγαμε!

Κοτόπουλο με σάλτσα πράσινης πιπεριάς

Υλικά

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
Χυμό από 2 λεμόνια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα πλατύφυλλού βασιλικού
1 σκ. σκόρδο
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 πιπεριές φλωρίνης ψημένες
1 κ.σ. πλατύφυλλο βασιλικό
6 κ.σ. μαγιονέζα

Διαδικασία

Φτιάξτε το κοτόπουλο

1. Με ένα μαχαίρι φιλεταρίσματος κόψτε τα φιλέτα οριζόντια στη μέση. Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε τους το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο κομμένο στα δύο, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα φιλέτα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 15′
2. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ψήστε τα φιλετα από 4′ σε κάθε πλευρά και βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα.

Φτιάξτε τη σάλτσα

1. Με ένα μαχαίρι καθαρίστε τις πιπεριές από τα σποράκια τους και πολτοποιήστε τις στο μπλέντερ.
2. Ψιλοκόψτε το βασιλικό και βάλτε τον σε ένα μπολ, προσθέστε τις πιπεριές και τι μαγιονέζα και ανακατέψτε απαλά με ένα πηρούνι ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρετε με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...