Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, φύγαμε!
Υλικά
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου |
Για τη σάλτσα
3 πιπεριές φλωρίνης ψημένες |
Διαδικασία
Φτιάξτε το κοτόπουλο
1. Με ένα μαχαίρι φιλεταρίσματος κόψτε τα φιλέτα οριζόντια στη μέση. Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε τους το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο κομμένο στα δύο, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα φιλέτα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 15′
2. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ψήστε τα φιλετα από 4′ σε κάθε πλευρά και βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα.
Φτιάξτε τη σάλτσα
1. Με ένα μαχαίρι καθαρίστε τις πιπεριές από τα σποράκια τους και πολτοποιήστε τις στο μπλέντερ.
2. Ψιλοκόψτε το βασιλικό και βάλτε τον σε ένα μπολ, προσθέστε τις πιπεριές και τι μαγιονέζα και ανακατέψτε απαλά με ένα πηρούνι ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρετε με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.