Home / THINKDROPS / EDITORIAL / Τι εστί επιτυχία;

Τι εστί επιτυχία;

Επιτυχία. Το νέο συστατικό της εποχής μας για μια καλή ζωή. Σωστά; Σωστά! Γιατί αν δεν είσαι επιτυχημένος τη σήμερον ήμερα, τι θα είσαι; Καλός άνθρωπος; Με αρχές και αξίες; Έλα δε θέλω χαζά! Αυτά είναι για τους άλλους, ούτε το όνομα τους δε μπορώ να πω! Αλλά για να κατάλάβεις τι φύση ενός πράγματος πρέπει να το δεις πρώτα από την ανάποδη…

fear-of-success

Έχεις τελειώσει ΙΕΚ Νοσηλευτίκης, του Δημοσίου κιόλας. Έχεις πάρει και ένα ψωρόlower, το Cambridge που ναι και εύκολο και βγαίνεις στην αγορά εργασίας. “Πολλά υποσχόμενος νέος, με γνώσεις Η/Υ, πτυχιούχος και ορεξάτος…” Δίνεις τούτο το φτωχομπινέδικο, στην επιχείρηση “ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ Α.Ε.” που χει το μονοπώλειο στην αγορά έως τη γωνιά με τα φανάρια και περιμένεις να σε προσλάβουν με τον βασικό μισθό. Είσαι αυθάδης και αναιδής και μόνο που το σκέφτηκες. Εξάλλου όπως είπε και ένας γνωστός…”Ανεργία δεν υπάρχει, οι μετρήσεις είναι λάθος”

Τέλειωσες το φανταρικό, όχι και κανα σοβαρό, των πεζοναυτών και καταθέτεις τα χαρτιά σου για το Δημόσιο. Να σου το πολυτεκνικό, χώσε και το 14,4 βαθμό απολυτηρίου κάτι που και η γιαγιά έχει 67% αναπηρία πολέμου, λες θα την τσιμπίσω τη θέση. Τρέχεις με όλους τους άλλους που κυνηγούν την μία θέση στο Δήμο και με κόπο καταφέρνεις να δτάσεις 23ος. Με αυτή τη θέση δεν πας πουθενά, dear. Ακόμα και οι παππούδες προλαβαίνουν πιο γρήγορα μια θέση στο ΙΚΑ και σε μέρα πληρωμών. Δίνεις χαρτιά, κάνεις κωλοτούμπες, πετάς και λίγο μπουτάκι μπας και τσιμπήσει η γραμματέας, που για άπαρτη την κόβεις αλλά… Ο νονός σου είναι ο Γιωργάς με το κρεοπωλείο στα Κάτω Πατήσια. Μα που πας βρε κάρμοιρε; Ε; Άμα ο νονός δεν βαφτίζει νύχτα τότε τράβα να δεις 2ο κύκλο Fatmagul, μεγάλη η χάρη της και άσε τις θέσεις σε άξιους ανθρώπους. Πούλο τώρα λέμε!

Καβατζωμένα τα 34 και ας την κρύβεις την ταυτότητα κάτω απ’ τις τσόντες της κυρα Μαριάννας. Το ταλαιπωρείς το Χριστινάκι και μια 6ατία. Όχι κάτι το μεταπτυχιακό, γίνε και πεζοναύτης που λέγαμε πιο πάνω, πιάσε και μια δουλειά στο φούρνο (με πατάτες) περάσανε τα χρόνια. Σίτεψες εσύ, πούρεψε κι αυτή, ώρα για κουλούρα. Την πολύσπορη προτιμήσες και τ’ άνοιξες το σπίτι. Λίγο η γκρίνια της μάνας σου, λίγο και της πεθεράς να ακουστεί τ’ όνομα βάζεις μπρος για το παιδί. Βασίλη τον είπατε να τιμήσετε και συγχωρεμένο τον συμπέθερο αλλά κάτι δε σου κάθεται καλά. Λογικό, αφού δεν έχεις γκόμενα αγόρι μου. Που πας έτσι; Πες μου ότι δε σακούλιασες και τον καναπέ; Όχι; Ε, είσαι μια ντροπή για το ανθρώπινο είδος. Σήκω αυτοχαστουκίσου και μετά μίλα μου. Τσόφλι!

Το παν λοιπόν είναι να σαι επιτυχήμενος αγαπητέ μου αναγνώστα. Αν είσαι κάτι από τα παραπάνω θα σε παρακαλέσω να πας πιο κει. Μου χαλάς την Υπέρλαμπρη αύρα….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

10 + 3 ερωτήσεις στον αστροναύτη Scott Kelly

Έχω -περίπου- 3 μήνες που παρακολουθώ μανιωδώς έναν κυριούλη. Πριν προλάβεις να καλέσεις την αστυνομία και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ...