…ενός φαντάρου

στο μυαλό ενός φαντάρουΔεν είμαι ένας απλός φαντάρος. Είμαι φαντάρος στο κέντρο της Αθήνας.
Βύσμα; Ντάξει, λίγο. Όχι πάρα πολύ. Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ), προσφέρει πραγματικό έργο. Και μην γελάτε. Πλιζ.

Ο Ε.Σ. σχημάτισε μία ομάδα επίλεκτων για να επανδρώσει τη μάχιμη μονάδα δίπλα στο Πεδίον του Άρεως. Ήμουν κι εγώ εξέχον μέλος αυτής, μέχρι σήμερα. Σήμερα απολύομαι!
ΛΕΛΕ λέμε!! ΛΕΛΕ!!

Ένιγουεϊ.
Το σημαντικό αυτό γρανάζι του Ελληνικού στρατού λειτουργούσε άρτια.

Τις ελάχιστες στιγμές που δεν υπήρχε φόρτος εργασίας στον πύργο ελέγχου (κωδική ονομασία του υπερσύγχρονου γραφείου κινήσεως της μονάδας), οι επίλεκτοι που το επάνδρωναν έσπευδαν να χαλαρώσουν, στη θαλπωρή και τις ανέσεις του πολυτελούς επιλοχάδικου.
Κάθονταν κοντά στο παράθυρο και χάζευαν την κίνηση της οδού Ευελπίδων.
Κάθε τόσο, αναφωνούσαν (κόσμια) στη θέα κάποιας αξιοπρόσεκτης νεανίδος που τύχαινε να περνάει κατά μήκος του δρόμου:
“ΜΑΛΑΚΑ, ΜΑΛΑΚΑ, ΜΑΛΑΚΑ, ΜΑΛΑΚΑ! ΚΟΙΤΑ! ΚΟΙΤΑ! ΚΟΙΤΑ! ΚΟΙΤΑ! ΚΟΙΤΑ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ! ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΑΝΑΡΑ ΜΟΥ; ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΟΚΚΩΝΑ ΜΟΥ! ΕΛΑ ΔΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΤΖΙ ΤΡΙΑ ΜΟΥ!

στο μυαλό ενός φαντάρουΜε τον καιρό, έγινε συνήθεια! Όλοι οι οπλίτες στον (ελάχιστο) ελεύθερο χρόνο τους, κάθονταν κοντά στο μαγικό παράθυρο και οι φωνές θαυμασμού όλο και πύκνωναν.
Μια μέρα όμως, ένας στρατιώτης που έτεινε να σκέπτεται περισσότερο απ’ όσο έπρεπε συνειδητοποίησε το εξής.
«Δεν γίνεται να περνάνε τόσες όμορφες παρουσίες κάτω από αυτό το παράθυρο!  Στατιστικά να το πάρεις, όταν περπατάς στον δρόμο πουθενά δεν βλέπεις τόσες πολλές κοπέλες που να σου τραβάνε το βλέμμα (sic). Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει.»

Λίγα λεπτά σκέψης μετά, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα.
«Προφανώς, δεν είναι πανέμορφες και τέλειες ΟΛΕΣ όσες βλέπουμε να περνούν. Απλούστατα, η απόσταση που μεσολαβεί μεταξύ μας, είναι η ΙΔΑΝΙΚΗ, ώστε να εξαλείφονται αυτά τα μικρά μικρά ψεγάδια που μας κάνουν, να απορρίπτουμε κάποια που βλέπουμε να περνάει δίπλα μας. Μία κρεατοελιά στο μάγουλο. Μια στραβή μύτη.  Ένα εμφανές μουστάκι.  Λίγο στραβά πόδια.  Ένας υγρός πισινός*. »

Το αξίωμα αυτό έπρεπε να προσδιοριστεί ακριβέστερα.
Ο πατέρας της θεωρίας αυτής, έσπευσε και δανείστηκε από έναν εξαιρετικό μηχανικό, και πραγματικό του φίλο, μία συσκευή λέιζερ που μετρά απόσταση.

Το αποτέλεσμα;
36,222 μέτρα.
Το αξίωμα λοιπόν, συνοψίζεται ως εξής.
«Υπάρχει μία σταθερή απόσταση, κατά την οποία οποιαδήποτε θηλυκή παρουσία με αποδεκτή σε γενικές γραμμές σιλουέτα, δια γυμνού οφθαλμού, φαίνεται όμορφη.
Αυτή είναι η ”Παγκόσμια σταθερά της απόστασης της ΓΥΣ” και μετράται 36,222m.
»

Ξέρω πως σας άνοιξα τα μάτια. Το ξέρω.
Παρακαλώ. Δεν κάνει τίποτα.

Λελέ! Φιλάκια.

*  Υγρός πισινός: είναι «Ο πισινός που παίρνει το σχήμα του δοχείου». Δηλαδή ο πλαδαρός και μαλακός πισινός ο οποίος εν δυνάμει, σε ένα καλό τζιν, φαίνεται ωραίος. Μόλις  όμως κινηθεί, παρουσιάζεται κυματισμός στην επιφάνειά του.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

…μιας σβάστικας

  ΟΥΓΚ!   Rate this post ShareTweet