Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Άνοιξε πέτρα

Άνοιξε πέτρα

 

Κάθε εβδομάδα μια ανώτερη δύναμη γκουγκλάρει μια λέξη. Ή μια φράση. Ή μια πρόταση. Ό,τι γουστάρει τέλος πάντων. Ανώτερη δύναμη είναι. Τα 7 πρώτα αποτελέσματα διανέμονται σε 7 επίλεκτους ανθρώπους. Αυτοί καλούνται να γράψουν ένα κείμενο, που να τα περιέχει.

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: αυτούς που πονούν σιωπηλά όταν υποφέρουν κι αυτούς που αν μπορούσαν θα νοίκιαζαν αεροπλάνο να περιφέρει πανό με τον καημό τους στους ουρανούς.

Αν θέλεις αναλογία, είναι περίπου 2% – 98%. Εννοείται πως δε θα ασχοληθώ με τους πρώτους, που είναι οι νορμάλ, ταπεινοί άνθρωποι και μπράβο τους. Θα στιγματίσω όμως μέσω αυτού του σπουδαίου (χα) άρθρου τη συμπεριφορά των δεύτερων.

Που λες, ανάμεσα στα εκπληκτικά, μοναδικά, σπουδαία γονίδια που έχουμε εμείς οι ασύγκριτοι σουπερυπέρτατοι Έλληνες, υπάρχει ένα άτιμο που προφανώς επηρεάζει τον τρόπο που αντιδράμε στην παραμικρή αλλαγή των σχεδίων μας. Αυτό το γονιδιάκι, που θα μπορούσε να ονομάζεται «ανοιξεπετρίδιο», ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κλάψα και την γκρίνια με την οποία βασανίζουμε όλους τους άλλους όταν κάτι πάει στραβά στο ανύπαρκτο γκομενικό μας πρόβλημα. Και λέω «ανύπαρκτο», γιατί η κλάψα διαρκεί όσο δεν έχουμε σχέση. Όταν την έχουμε, φυσικά και εξαφανιζόμαστε από προσώπου γης για να τη ζήσουμε και καλά κάνουμε.

άνοιξε πέτραΈτσι λοιπόν, θα είμαι όσο πιο ευγενής μπορώ: Βρε Μάρθα Βούρτση των social media, βρε Βασιλιά της διαδικτυακής Κλάψας, βρε πατατούφα περιοπής και τέλος βρε μαυροφορούσα Μαρινέλλα της κακιάς ώρας, πόσο σημαντικό θαρρείς πως είναι το γκομενικό σου πρόβλημα, ώστε να πρέπει να το πεις σε όλους μας, να γράψεις 42 αηδιαστικότατα μελιστάλαχτα τουί το λεπτό και να ποστάρεις 38 Καρράδες στο Facebook μέσα σε ένα τέταρτο; Πόση φλωριά ακόμα θα αποδείξεις με τα μουφοδάκρυά σου;

Κι έστω, ΕΣΤΩ λέω, ότι δεν υπερβάλλεις (ναι ΟΚ, και η γη είναι ορθογώνια)… Τράβα ρε άνθρωπέ μου σε μια γωνιά να ηρεμήσεις ή τουλάχιστον πάρε τηλέφωνο τον κολλητό και βγείτε να πάρεις λίγο αέρα, να σου ρίξει και δυο ξεγυρισμένες σφαλιάρες σαν καλός φίλος να φύγει η χαζομάρα. Έτσι είναι το σωστό. Τι μου στρογγυλοκάθεσαι στα διαδίκτυα και διαφημίζεις τον πόνο σου σαν κακόμοιρη παιδούλα, που έπαθε σοκ όταν ανακάλυψε ότι ο Νικολάκης μιλούσε και με άλλα κορίτσια στο διάλειμμα;

Σοβαρέψου, άνθρωπε. Υπάρχουν άνθρωποι δυο δρόμους παραπέρα που αυτήν ακριβώς τη στιγμή ψάχνουν στα σκουπίδια για το κόκαλο από το κοτόμπουτο που πέταξες το απόγευμα. ΟΚ; Καταλαβαίνεις πόσο χαζός είσαι; Κούνα λίγο το κεφάλι σου να δούμε αν κάνει γκλιν-γκλον.

Το κουνάει ρε, νταξ… Δεν υπάρχει σωτηρία.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...