Vampire Diaries

 

Μια σειρά βιβλίων που θα σας καθηλώσει

Το Vampire  Diaries το γνώρισα  ως σειρά στην τηλεόραση, καθηλωτική… Kαι όταν κάτι σε ενθουσιάζει πάρα πολύ, θες και αυτό το περισσότερο· έτσι ανακάλυψα και τα βιβλία της Λ. Τζ. Σμιθ στα οποία βασίζεται και η σειρά. Απίστευτη πλοκή, γοητευτικοί ήρωες, ένα πέρασμα από εποχή σε εποχή από την Ιταλία της Αναγέννησης στο σήμερα. Μία σύνδεση με το παρελθόν που ξεδιαλύνει τα μυστικά του παρόντος

Η όμορφη Έλενα… ο μελαγχολικός όμορφος Στέφαν… και ο γοητευτικά επικίνδυνος Ντέιμον γίνονται πρωταγωνιστές σε ένα ερωτικό τρίγωνο γεμάτο μυστικά, έρωτες και αντιζηλίες, αλλά κυρίως αντιμετωπίζουν τον υπερφυσικό εαυτό τους, μέσα σε μια κοινωνία φυσιολογική – ή μήπως όχι..;

Αυτό που σε εξιτάρει σε αυτά τα βιβλία, όπως και στη σειρά, είναι πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Κάθε σελίδα έχει να σου αποκαλύψει κάτι καινούργιο και συναρπαστικό. Η τόσο «αληθινή» φαντασία της συγγραφέως είναι το μυστικό αυτών των βιβλίων, η αρμονική σύνδεση του έρωτα και του τρόμου στην μέχρι τότε θνητή και κοριτσίστικη ζωή της Έλενας.

Vampire Diaries 1Βιβλίο 1: Vampire  Diaries «Το ξύπνημα»

Στην Ιταλία της Αναγέννησης, δυο αδέλφια ερωτεύονται μια νεαρή βρικόλακα που δίνει και στους δύο το αίμα της. Τυφλωμένα από τη ζήλια αλληλοσκοτώνονται, για να ξαναγεννηθούν στο σήμερα, ερωτευμένοι και πάλι με την ίδια γυναίκα.

Βιβλίο 2: Vampire  Diaries «Η αναμέτρηση»

Vampire Diaries 2Η Έλενα θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο από το να ερωτευτεί βρικόλακα. Πώς θα νιώσει και ποιο δρόµο θα πάρει όταν συνειδητοποιήσει ότι τα δύο αδέλφια –επίδοξοι εραστές της ίδιας γυναίκας πριν από αιώνες– θα συντηρήσουν τη θανάσιµη έχθρα τους διεκδικώντας και τη δική της καρδιά; Ο Στέφαν αγωνίζεται να συγκρατήσει το πάθος του, αλλά ο Ντέιµον είναι αδίστακτος… Μια σειρά από σκοτεινά γεγονότα θα αναγκάσουν την Έλενα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της για να σώσει τον αγαπηµένο της.

Βιβλίο 3: Vampire  Diaries «Η οργή»

Vampire Diaries 3Έλενα: µε τον Ντέιµον στο πλευρό της και ανήμπορη να κατανικήσει την ανάγκη της για αίµα, παραπαίει ανάµεσα στην παλιά και στη νέα πραγµατικότητα.

Ντέιµον: το πάθος του για τη γοητευτική Έλενα γιγαντώνεται µαζί µε τη λαχτάρα του να εκδικηθεί τον Στέφαν.

Στέφαν: µην μπορώντας να συµφιλιωθεί µε την απουσία της Έλενας από τη ζωή του, είναι αποφασισµένος να κάνει τα πάντα για να την κερδίσει ξανά, ακόµη κι αν αυτό σηµαίνει ότι πρέπει να γίνει ένας άλλος  ή και να πεθάνει!

Οι µοίρες τους είναι συνδεδεµένες για πάντα! Το µέλλον τους σκοτεινό και αβέβαιο, αφού µια Δύναµη πιο ισχυρή απ’ αυτούς πλανάται παντού.

Βιβλίο 4: Vampire  Diaries «Η σκοτεινή σύναξη»

Vampire Diaries 4Ένας Παλιός –έτσι ονόμαζαν τους βρικόλακες που η αρχή της ύπαρξής τους χανόταν στα βάθη του χρόνου– θα κάνει ανάστατους τους κατοίκους του Φελς Τσερτς και θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του Καλού –μαζί τους και ο Ντέιμον– να τον πολεμήσουν.

Η Έλενα θα γίνει η προστάτιδα της πόλης της και θα κατευθύνει, σαν φωτεινή λαμπάδα, τα «ανήσυχα πνεύματα» στον πόλεμο εναντίον του.

Βρικόλακες και λυκάνθρωποι θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα, αλλά τελικά το φως θα υπερισχύσει του σκότους.

Ο Στέφαν και η Έλενα, στο μεταίχμιο των δύο κόσμων, κάτω από την πανσέληνο του θερινού ηλιοστασίου, θα ξανασμίξουν και η χαρά φαίνεται να μπαίνει και πάλι στις καρδιές των ανθρώπων στην πόλη.

Βιβλίο 5: Vampire  Diaries «Η επιστροφή 1: Το σούρουπο»

Vampire Diaries 5Τώρα η Έλενα έχει τρομερές δυνάμεις και το αίμα της την κάνει ποθητή και ακαταμάχητη. Η δύναμή της αυτή προσελκύει στο Φελς Τσερτς και άλλα δαιμονικά όντα, τα οποία θα επιδιώξουν να τη δαμάσουν και να την εξοντώσουν.

Ο Στέφαν, ψάχνοντας τρόπους να την προστατέψει, παγιδεύεται από τους εχθρούς τους. Ο Ντέιμον, υπακούοντας στα σκοτεινά του ένστικτα, συμμαχεί με το διάβολο και αποτελεί μεγάλη απειλή και για τον Στέφαν και για την Έλενα.

Καθώς το σκοτάδι των δαιμόνων πνίγει το Φελς Τσερτς, η Έλενα προσπαθεί, υπερβαίνοντας κάθε νόμο της φύσης, να σώσει για άλλη μια φορά την πόλη της και όσους αγαπά…

Βιβλίο 6: Vampire  Diaries «Η επιστροφή 2: Ψυχές στο σκοτάδι»

Vampire Diaries 6Ο αγαπημένος της Έλενα, ο γοητευτικός Στέφαν, έχει πιαστεί αιχμάλωτος από κάποιους δαίμονες που έχουν προκαλέσει χάος στο Φελς Τσερτες. Για να τον βρει, η Έλενα εμπιστεύεται την ίδια της τη ζωή στον αδελφό του Στέφαν, τον επικίνδυνο Ντέιμον που θέλει την Έλενα, σώμα και ψυχή, για τον εαυτό του. Στο Φελς Τσερτς, η Μπόνι και η Μέρεντιθ εξερευνούν το κακό που έχει πλημμυρίσει την πόλη, θα κάνουν κάποιες περίεργες ανακαλύψει και θα βρεθούν στο δρόμο της Έλενα, που είναι πλέον αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να ελευθερώσει τον Στέφαν. Κάθως περνούν οι μέρες, η ένταση ανάμεσα στην Έλενα και στον Ντέιμον μεγαλώνει, με αποτέλεσμα η Έλενα να πρέπει να απαντήσει επιτέλους στο πιεστικό ερώτημα: με ποιον αδελφό είναι πραγματικά ερωτευμένη;

Βιβλίο 7: Vampire  Diaries « Η επιστροφή 3: Μεσάνυχτα»

Vampire Diaries 7Το τέλος είναι κοντά. Με τη βοήθεια του γοητευτικού και πανούργου Ντέιμον, η Έλενα έσωσε τον αγαπημένο της Στέφαν από τα βάθη της Σκοτεινής Διάστασης. Αλλά και οι δύο αδελφοί Σαλβατόρε υποφέρουν. Ο Στέφαν είναι αδύναμος από τη φυλάκισή του και χρειάζεται περισσότερο αίμα απ’ όσο μπορεί να του δώσει η Έλενα, ενώ ο Ντέιμον κατά έναν περίεργο, μαγικό τρόπο έχει μεταμορφωθεί σε άνθρωπο και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να ξαναγίνει βρικόλακας – ακόμη και να επιστρέψει στην κόλαση. Αλλά τι θα συμβεί όταν κατά λάθος πάρει μαζί του και την Μπόνι; Ο Στέφαν και η Έλενα σπεύδουν να σώσουν την αθώα φίλη τους αφήνοντας τον Ματ και τη Μέρεντιθ να προστατέψουν την πόλη τους από τα επικίνδυνα πνεύματα που έχουν καταλάβει το Φελς Τσερτς. Ένα ένα τα παιδιά υποκύπτουν στους δαίμονες. Ο Ματ και η Μέρεντιθ δεν αργούν να συνειδητοποιήσουν ότι η πηγή του κακού είναι ακόμη πιο σκοτεινή απ’ όσο θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν…

Βιβλίο 8: Vampire  Diaries « Οι κυνηγοί  1: Το φάντασμα»

Vampire Diaries 8Το βιβλίο κυκλοφορεί σε 30 ημέρες

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑI ΜΑΚΡΙΑ 
Η Έλενα Γκίλμπερτ και οι φίλοι της κατάφεραν να σώσουν το Φελς Τσερτς από τα επικίνδυνα πνεύματα αλλά με ένα επώδυνο τίμημα: τη ζωή του Ντέιμον Σαλβατόρε. Ο θάνατος του Ντέιμον αλλάζει τα πάντα. Αυτός και ο αδελφός του Στέφαν ανταγωνίζονταν με κάθε μέσο διεκδικώντας την καρδιά της Έλενα. Και τώρα, η Έλενα και ο Στέφαν μπορούν επιτέλους να είναι μαζί. Αλλά γιατί εκείνη δεν μπορεί να σταματήσει να ονειρεύεται τον Ντέιμον;

Καθώς τα συναισθήματά της για τον σκοτεινό αδελφό παραμένουν δυνατά, το κακό έρχεται και πάλι στο Φελς Τσερτς με τη μορφή ενός επικίνδυνου δαίμονα, που έχει ένα και μοναδικό σκοπό: να σκοτώσει αυτήν και τους αγαπημένους της.

Αναμένουμε το όγδοο βιβλίο της σειράς και την συνέχεια στο συναρπαστικό ταξίδι του Vampire  Diaries!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Στην ποιήτρια Louise Glück το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2020

Στην ποιήτρια Louise Glück το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2020

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2020 απονεμήθηκε στην αμερικανίδα ποιήτρια Louise Glück Η Σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε σήμερα τη νικήτρια του ...