Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σούπα λαχανικών με καλαμπόκι

Σούπα λαχανικών με καλαμπόκι

Έπιασε κρύο, καιρός για… σούπα

Σούπα λαχανικών με καλαμπόκι

Υλικά

2 πράσινες πιπεριες κομμένες σε κύβους
500 γρ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 4 εκ.
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο
1/4 φλιτζάνι (30 γρ.) σέλερι, κομμένο σε κύβους
1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1/2 κουταλάκι αλάτι
2½ φλιτζάνια καλαμπόκι
1 φλιτζάνι αρακά
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι γάλα με 1% λιπαρά
1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Διαδικασία

1. Βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε νερό μέχρι να τις καλύψει και τις αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να σιγοβράζουν, ξεσκέπαστες, για 15-20΄, ώσπου να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις βάζετε σε μπολ. Τις κάνετε πουρέ και τις αφήνετε στην άκρη.

2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλερι, τις πράσινες πιπεριές και την κόκκινη πιπεριά και σοτάρετε για 5′, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε 1/4 κουταλάκι αλάτι και τα αφήνετε για άλλα 3-4′. Προσθέτετε τις πιπεριές, τον πουρέ, το καλαμπόκι,τον αρακά τον ζωμό, το γάλα, το πιπέρι και το υπόλοιπο αλάτι και σιγοβράζετε τη σούπα ξεσκέπαστη για 25-30΄, ώσπου να πήξει.

3. Τη μοιράζετε σε μπολ και πασπαλίζετε με το φρέσκο κόλιανδρο.

 

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κότσι στη γάστρα

Κότσι στη γάστρα

Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό κότσι που λιώνει στο στόμα, αναδύοντας εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα; Οι δύο ώρες αξίζουν ...