Home / THINKDROPS / CINEMA / Nostalgia Movies: ταινίες των 90ς που θα σε κάνουν να νοσταλγήσεις (μέρος 2ο)

Nostalgia Movies: ταινίες των 90ς που θα σε κάνουν να νοσταλγήσεις (μέρος 2ο)

Καθώς ο Δεκέμβρης συνεχίζει ως ο μήνας της νοσταλγίας, εδώ θα βρεις ακόμα 10 ταινίες για τις οποίες πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που βγήκαν, αλλά σχεδόν 20…

beavis

11. Honey, I shrunk the kids (1989)

honey

Ομολογουμένως θα μπορούσε να μην ανήκει στα 90ς, αλλά το sequel που γυρίστηκε και προβλήθηκε το 1992 (Honey, I Blew Up the Kid), το κατατάσσει μέσα στις ταινίες που φάγαμε στη μάπα ως πιτσιρίκια και θα θυμόμαστε για πάντα. Και λίγο παραπάνω.

12. Look who’s talking (1989)

LKWHOSTK-CTIT-005

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με αυτήν την κλασική ταινία, όπου ο Travolta και η Alley διαλέγουν να ερωτευτούν μια άκρως ακατάλληλη στιγμή. Ο πιτσιρικάς της ταινίας είναι 26 χρονών, ο Travolta είναι τρελός σαϊεντολόγος στην ντουλάπα, και η Kirstie Alley δεν έχει πλέον σαγόνι. Ή λαιμό. Ας τους θυμόμαστε καλύτερα ως κουκλιά των 80ς με 90ς.

13. Back to the future (1990)

tumblr_mfrsbtJ4gl1s1viq9o1_500

Και μόνο να αναλογιστεί κανείς πόσα εξαιρετικά πράγματα είχαν υπολογίσει τότε, ότι θα έχουμε σήμερα, έρχεται η κατάθλιψη. Ας ελπίσουμε ότι το “where we’re going, we won’t need roads” θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, ώστε να γλιτώνουμε και την κίνηση στο κέντρο.

14. Hook (1991)

hook

Μια τρομερή ταινία, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο πως ο Πίτερ Παν… έχει μεγαλώσει! Χαριτωμένη και χαρούμενη ταυτόχρονα, ευχάριστη και διασκεδαστική, για μεγάλους και μικρούς, με την Julia Roberts στο ρόλο της Τίνκερμπελ, είχε σηκώσει πολλούς από εμάς στα κρεβάτια μας, κάνοντας όσο το δυνατόν πιο χαρούμενες σκέψεις και ελπίζοντας να πετάξουμε. Η προσγείωση με το κεφάλι αποτελεί ταυτόχρονα αιτιολόγηση αλλά και ποιητική αλληγορία για την τωρινή μας κατάσταση.

15. My Girl (1991)

mygirl

Αναθεματισμένη ταινία κατά την οποία ήταν αδύνατο να μη κλάψεις. Άντε να χαθούν οι σεναριογράφοι, λες και δεν είχαμε αρκετά ψυχολογικά…

16. Death Becomes Her (1992)

deathbecomesher

Meryl Strip ενάντια στην Goldie Hawn σε ένα γκροτέσκο και παράλληλα γελοίο σύμπαν, όπου ένα μαγικό φίλτρο σε κάνει Dorian Gray. Η αλήθεια είναι ότι τον μόνο που λυπάσαι είναι τον δύσμοιρο τον Bruce Willis που τον πετάξανε στο κλουβί με τις τρελές…

17.Jurassic Park (1993)

jurassic

Γιγαντιαίοι δεινόσαυροι να τρομοκρατούν τους αθώους τουρίστες στο νησί που κατασκευάστηκε το Jurassic Park. Σχεδόν πιο τρομακτικό και από Zombie Apocalypse, το Dinosaur revival που μας προσέφερε ο Steven Spielberg εξακολουθεί να προκαλεί δέος στο παιδί μέσα μας.

18. Hocus Pocus (1993)

1025_sarah-jessica-parker-hocus-pocus_ob

Αν η Sarah Jessica Parker μπορεί να πιστέψει ότι είναι όμορφη, τότε σίγουρα και εγώ μπορώ να πιστέψω στις μάγισσες…

19. Dennis the Menace (1993)

wilson

Έπαιζε (και πιθανότατα παίζει ακόμα) κάθε δεύτερο μήνα στην τηλεόραση και κάθε φορά δεν απογοήτευε, προκαλώντας τρομακτικές ιαχές γέλιου μέχρι τελικής πτώσεως. Ο Ντένις ο τρομερός, είναι όπως τα Φιλαράκια: όσες φορές και να τα παίξει στο Σταρ, εσύ πάλι θα κάτσεις να τα δεις.

20. Flubber (1997)

flubber

Όχι μόνο χάφταμε αμάσητο το ότι μια ουσία τύπου λάστιχο μπορούσε να έχει ανθρώπινες ικανότητες, ακόμα και συναισθήματα, αλλά λατρεύαμε τόσο πολύ αυτήν την πράσινη μύξα που όταν κυκλοφόρησε σε κουτάκι το flubber, σε όλα τα περίπτερα, βρεθήκαμε να τρίβουμε, πετάμε σε τοίχους, σπάμε στα δύο και ξαναενώνουμε μια πράσινη, σιχαμερή, καρκινογόνα ουσία. Και όλα αυτά, γιατί το Flubber και ο Robin Williams ήταν τόσο διασκεδαστικοί που ελπίζαμε και η δική μας μύξα να ζωντανέψει δια μαγείας…

Ευτυχώς όμως μεγαλώσαμε και δε τρώμε κουτόχορτο (not).

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κώστας Βουτσάς

Ο «αιώνιος έφηβος» Κώστας Βουτσάς δεν τα κατάφερε

Ο Κώστας Βουτσάς, ο άνθρωπος που για δεκαετίες σκόρπιζε το γέλιο μέσα από τις ταινίες, τη θεατρική του παρουσία και ...