Γλυκά καταϊφάκια με τυρί
Υλικά
500γρ. κανταΐφι
1 ½ φλιτζ. τσαγ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
Για τη γέμιση
1φλιτζ.τσαγ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζ.τσαγ. φέτα τριμμένη
½ φλιτζ.τσαγ. ανθότυρο τριμμένο
4 κ.σ φουντούκι τριμμένο
1 αυγό
Για το σιρόπι
1 φλιτζ .τσαγ. νερό
1 ¼ φλιτζ.τσαγ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμόνι
5 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Φτιάξτε το σιρόπι. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τη φλούδα του λεμονιού. Τοποθετήστε το σιρόπι σε δυνατή φωτιά και βράστε για 5′. Αφήστε το να κρυώσει.
Φτιάξτε τη γέμιση. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα τυριά και το αυγό χτυπημένο. Ανακατέψτε καλά τη γέμιση μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέστε το τριμμένο φουντούκι και ανακατέψτε ξανά.
Πάρτε μια ποσότητα από το καταΐφι, σχηματίστε μακρόστενες λωρίδες και βάλτε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε καταϊφάκι. Τυλίξτε εγκλωβίζοντας την γέμιση μέσα στο καταΐφι, τοποθετήστε τα κανταϊφάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί, αφήνοντας ένα μικρό διάστημα μεταξύ τους.
Περιχύστε τα καταϊφάκια με το λιωμένο βούτυρο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30’ μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα και περιχύστε με το κρύο σιρόπι πάνω στα ζεστά καταϊφάκια.