Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / 5 από τα καλύτερα Christmas Specials της Αμερικανικής τηλεόρασης

5 από τα καλύτερα Christmas Specials της Αμερικανικής τηλεόρασης

Twas the night after Christmas…

Ομολογουμένως, ο καθένας μας έχεις τις προτιμήσεις του όσον αφορά το τι θα παρακολουθήσει τις Άγιες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων. Και φυσικά, όταν λέμε Χριστούγεννα, εννοούμε και τις δύο εβδομάδες διακοπών που ισχύουν για τα σχολεία (άλλωστε βαθιά μέσα μας όλοι κρύβουμε ένα παιδί). Γι’ αυτό λοιπόν και πρέπει να έχουμε πολύ υλικό μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθούμε καταβροχθίζοντας μελομακάρονα και σοκολάτες.

Εδώ θα βρεις μερικά από τα καλύτερα Christmas Specials της τελευταίας δεκαετίας. Κάτσε και απόλαυσε με την ηρεμία σου μερικά από τα πιο όμορφα, διασκεδαστικά και Χριστουγεννιάτικα επεισόδια της Αμερικανικής τηλεόρασης.

1. Arrested Development

H μαγευτική σειρά που έκανε το Αμερικάνικο Όνειρο του six seasons and a MOVIE πραγματικότητα (well, σχεδόν), έχει μερικά από τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα επεισόδια.

In God We Trust (2003)

To έβδομο επεισόδιο της πρώτης σεζόν βρίσκει τον μπαμπά Bluth να προσπαθεί να βγει από την φυλακή για να συμμετέχει η οικογένεια στην ετήσια αναπαράσταση της Δημιουργίας του Αδάμ, του Michelangelo. Το οικογενειακό πνεύμα στα καλύτερα του.

Arrested Development

2. 30 rock

Το 30 Rock είναι από τις καλύτερες σειρές που έχουν περάσει από την τηλεόραση γενικά, οπότε ήταν αναμενόμενο τα Χριστουγεννιάτικα επεισόδια του να είναι εξαιρετικά.

Ludachristmas (2007)

Στο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν γνωρίζουμε την οικογένεια της Liz Lemon, και μαθαίνουμε κάτι παραπάνω για την σχέση του Jack και της μητέρας του, Colleen. Αν μη τι άλλο, αυτό το επεισόδιο μας φέρνει σε επαφή με το αληθινό οικογενειακό πνεύμα: πόσο εύκολα μπορούμε να μαλώσουμε με τους συγγενείς μας.

3. Futurama

a. Xmas Story (1999)

Θα έχεις ακούσει για τον Krampus, τον κακό Άη Βασίλη που τρώει τα παιδιά που ήταν naughty και όχι nice; Ε, φαντάσου αυτόν, σε ρομπότ. Με πολυβόλα. Και πολύ υψηλά στάνταρ.

b. Επίσης ενδιαφέρον έχει και το επεισόδιο A Tale of Two Santas (2001) που εξερευνεί λίγο περισσότερο τον Άη Βασίλη και τον Ρομπότ Άη Βασίλη.

4. Community

Το Community μπορεί να πήρε πολύ κακή τροπή μετά την δεύτερη σεζόν, παρόλα αυτά έχει εξαιρετικά αφιερώματα στα Χριστούγεννα και με τις τέσσερις σεζόν του. Ιδιαίτερα επεισόδια με πολλή φαντασία, δημιουργικότητα αλλά και αυθεντικότητα.

a. Comparative Religion

Ένα επεισόδιο που μας δείχνει τόσο τις διαφορετικές θρησκείες που μπορεί να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη, όσο και το τι σημαίνει να είσαι καλός φίλος, ειδικά όταν δεν είναι εύκολο.

b. Abed’s Uncontrollable Christmas

Ένα επεισόδιο γυρισμένο σε stop motion animation. ’nuff said.

c. Regional Holiday Music

Και Χριστούγεννα, και την λένε στο Glee και ηθικό δίδαγμα. The Christmas Special of Christmas Specials.

d. Intro to Knots

Ίσως όχι τόσο δυνατό όσο τα προηγούμενα, αλλά εξίσου ό,τι να ‘ναι και εορταστικό. Για να συμπληρωθεί το καρέ, έχουμε ακόμα ένα Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο όπου δε φαίνεται το γκρουπ να ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για τα Χριστούγεννα, όσο για το να περάσουν τις εξετασεις. Ένα γνωστό και εύκολα συσχετίσιμο θέμα για όλους εμάς.

5. Friends

Χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και διαπλοκές, τα Χριστουγεννιάτικα επεισόδια από τα Φιλαράκια είναι και παραμένουν από τα πιο ευχάριστα.

Friends Christmas

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι πόλεμος»: Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι κάτι παραπάνω από μια μάχη. Είναι πόλεμος». Η αντίσταση επιστρέφει: ο Τόμος 1 στις 3 Σεπτεμβρίου και ο Τόμος ...