Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Osso buco Milanese

Osso buco Milanese

Παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο, αλλά όχι μόνο των Ιταλών…

Υλικά

4 κότσια μοσχαριού (οσο μπούκο)
125 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλλερυ
2 σκελίδες σκόρδο
10 γρ. ψιλοκομμένη ματζουράνα
Ξύσμα από ½ λεμόνι
150ml λευκό κρασί
400 γρ. τομάτα κονσέρβα κονκασέ
1 lt ζωμό μοσχαριού
4 κ.γ αλάτι
2 κ.γ πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάλτε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε 90γρ. βούτυρο να λιώσει.
2. Αλευρώστε καλά το κρέας και βάλτε το στο τηγάνι να σοταριστεί και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά για 10΄.
3. Καθαρίστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και το μισό σκόρδο, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια του ενός εκατοστού και ρίξτε τα στο τηγάνι μαζί και με την ματζουράνα. Προσθέστε και το αλατοπίπερο.
4. Σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί για 2-3΄ και στην συνέχεια ρίξτε το κρασί.
5. Περιμένετε σε μέτρια φωτιά (5-6΄) να εξατμιστεί το κρασί τελείως, τόσο ώστε τα υγρά του φαγητού να είναι όσα ήταν πριν το ρίξετε.
6. Προσθέστε τις τομάτες στην κατσαρόλα μαζί με τα ¾ του ζωμού. Σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε λίγο ακόμα την φωτιά, και αφήστε να μαγειρευτεί για 1 ώρα και 30΄. Αν δείτε ότι χρειάζεται κι άλλα υγρά, προσθέστε και τον υπόλοιπο ζωμό.
7. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο βούτυρο.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...