Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Μετά το γάμο

Μετά το γάμο

Το χάος… το τίποτα… το φάρδος του καναπέ είναι η περιφέρεια σου.

Όχι! Μην είσαι τέτοιος! Μην παντρευτείς απλά και μόνο για να παρκάρεις την όπισθέν σου –η οποία θα αφήσεις να γίνει τροφαντή μέχρι να πάρει τις διαστάσεις της Λάρισας– και να μαλώνεις για το ποιος θα έχει τον έλεγχο του τηλεκοντρόλ.

Ναι, αυτή είναι η εικόνα που τα περισσότερα ζευγάρια ζωγραφίζουν για τον εαυτό τους με το που δέσουν το γαϊδαράκο τους. Άλλωστε, χαριτωμένες εκφράσεις όπως “πάνε για κρέμασμα” ή “όποιος παντρεύεται πέντε μέρες χαίρεται και μετά το μετανιώνει” αποτελούν το στερεότυπο και τρομοκρατούν single gents and ladies σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. Ναι, του κόσμου. Ας δούμε αναλυτικά μερικά από αυτά τα στερεότυπα.

Πριν το γάμο

1. Αχαλίνωτο σεξ παντού και πάντα.
2. Χαμόγελα, σέξι φωνή στο τηλέφωνο, ραντεβουδάκια.
3. Η τέχνη του να κρύβεις τους ήχους του σώματός σου είναι λεπτή και απαιτεί χειρισμούς ισάξιους με νίντζα του 13ου αιώνα.
4. Η μαγεία δε χάνεται ποτέ. Ποτέ.

Μετά το γάμο

1. Σεξ; Τι ειν’ τούτο, κανένα καινούριο social μύδια;
2. “Άσε μας ρε Μαρία που θες και αγκαλίτσα, εδώ χάνει ο ΠΑΟΚ 1-0”.
3. “Ε, Μαρία, έλα να δεις τι έκανα στην τουαλέτα! ΑΧΑΧΑ!” Αλλά η Μαρία δε θα έρθει ποτέ γιατί έχει φαρδύνει τόσο πολύ που έχει αποκτήσει δικό της μαγνητικό πεδίο και η χλωρίδα σε πόδι και μασχάλη φιλοξενεί πρωτοεμφανιζόμενα πρωτεύοντα της ζούγκλας.
4. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά…

1234530010_bangbang

Δε θα έπρεπε να είναι έτσι όμως man! Ο γάμος –πέρα από αναχρονιστικός θεσμός που εξυπηρετεί πλέον μόνο στο να διευκολύνει την φορολογική σου δήλωση– είναι κάτι προσωπικό και γλυκούλι, και το κάνεις γιατί είσαι σίγουρος ότι από δω και πέρα δε θα γνωρίσεις κανένα άλλο πιπίνι που θα σου γυαλίσει το μάτι, ούτε θα έχεις “ανάγκη να μείνεις μόνος” γιατί θα έχεις βρει τον the one, the only, the significant other ρε αδερφέ.

Άλλωστε, λίγα είναι τα ζευγάρια που πλέον είναι “σαν παντρεμένοι” από τα 22 τους; Ας το πάρουμε απόφαση, με τη χειραφέτηση της γυναίκας, με τη βιομηχανική επανάσταση, με τη διάσπαση του ατόμου, ο θεσμός του γάμου έχει καταστεί πλέον αναχρονιστικός και –ίσως– ανούσιος.

Άσε που είναι “προνόμιο” μόνο των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών. Ακούς εκεί προνόμιο… Προνόμιο; Ο γάμος; Δεν κατάλαβα, γιατί να μην έχουμε όλοι δικαίωμα στη δυστυχία; Και κυρίως, γιατί να μας στερούν το fabulous γεγονός ενός γκέι γάμου, το καλοκαίρι, στο Σούνιο; Είναι έγκλημα, έγκλημα σου λέω.

Επειδή λίγο ξέφυγα, το λοιπόν, το τι συμβαίνει μετά τον γάμο είναι στο χέρι του καθενός. Θες να βάλεις ταφόπλακα μπροστά στην τηλεόραση; Με γεια σου με χαρά σου. Θες να γυρίσεις τον κόσμο γυμνός σε ένα ποδήλατο με το άλλο σου μισό; Δε θα σε σταματήσω. Εσύ αποφασίζεις. Να το θυμάσαι όταν λες “I do”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...