Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Πρέπει να φύγω από το ΑΠΘ

Πρέπει να φύγω από το ΑΠΘ

5η  επιλογή στο Google για τη φράση “πρέπει να” είναι το πρέπει να φύγω από το ΑΠΘ.  Σκεφτείτε απλά πόσοι πολλοί –και κυρίως απελπισμένοι– φοιτητές το γουγλάρουν, για να είναι τόσο ψηλά στη λίστα. Αλλά να μου πεις, όταν μπαίνεις σε αυτό το Πανεπιστήμιο, το μόνο που έχεις στη ζωή σου είναι το Google (και το wikipedia, αλλά δεν το λέμε παραέξω).

Ας πάμε λοιπόν στο μακρινό καλοκαίρι του 2008 και συγκεκριμένα προς το τέλος Αυγούστου. Οι βάσεις έχουν βγει και με χαρά βλέπω πως περνάω στη Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ και σαν “φοιτητής” πια, που σέβεται τον εαυτό του, λέω να πάρω το λεωφορείο και να πάω για καφέ στο κέντρο να το γιορτάσω. Μέσα στο λεωφορείο είναι κι ένας παππούς, ο οποίος κάθεται ήσυχα δίπλα στο παράθυρο φορώντας ένα σακάκι που θα ζήλευε ο Macklemore και χαζεύει τη διαδρομή. Κάποια στιγμή, λοιπόν, το λεωφορείο περνά μπροστά από το ΑΠΘ και ξαφνικά ο ήσυχος παππούλης αρχίζει και μουτζώνει μανιωδώς προς την κατεύθυνση του Πανεπιστημίου, στο οποίο θα γραφόμουν σε μερικές εβδομάδες. “Ωραία ιστορία για να γελάσουμε στον καφέ” σκέφτομαι, μην ξέροντας τι με περιμένει.

Φτάνουμε στη περίοδο των εγγραφών στις σχολές. Τρέξιμο για ακτινογραφίες, άτομα από παρατάξεις να με κυνηγούν από πίσω για να με “βοηθήσουν” να γραφτώ στη σχολή και την παράταξη τους και άπειρα ανέβα-κατέβα μέσα σε μια τετραόροφη σχολή χωρίς ασανσέρ, ήταν η πρώτη μου εμπειρία από τη σχολή. Την επόμενη μέρα μας μάζεψαν όλους για να μας κάνουν τη καθιερωμένη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της σχολής –και τι μας λένε οι καθηγητές; “Μετά από ένα σεισμό το κτίριο έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο, αλλά μην ανησυχείτε. Σε μερικά χρόνια θα πάμε στις καινούργιες εγκαταστάσεις μας. Απλά περιμένουμε πρώτα το μετρό να τελειώσει“.

Το τι ζήσαμε τα επόμενα χρόνια δε λέγεται. Παρατάξεις να πλακώνονται στο ξύλο δεξιά και αριστερά, καθηγητές να ξεχνάνε τις εξετάσεις των μαθημάτων, πόρτες να μην ανοίγουν γιατί έχει κάτσει το κούφωμα, η γραμματεία ανοιχτή μόνο μια ώρα κάθε μέρα και αποκομμένη από κάθε μορφής ιντερνετική υπηρεσία, χαμένες εξεταστικές λόγω καταλήψεων και κρούσματα σταφυλόκοκκου λόγο απεργιών των καθαριστών. Πας να μάθεις βακτηριακές ασθένειες των φυτών και μαθαίνεις και των ανθρώπων μαζί. Τι χαράααα! Και κάπως έτσι φτάνουμε στο να είμαι 6ο έτος, να δίνω μαθήματα έχοντας μια ώρα για να απαντήσω 10 ερωτήσεις και να σκέφτομαι 2 πράγματα από μέσα μου:

  1. Πρέπει να φύγω από το ΑΠΘ!
  2. Πόσο δίκιο είχε εκείνος ο παππούς πριν από 6 χρόνια!

 

One comment

  1. χαιρομαι που το καταλαβες επιτελους

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...