The Voice of the World

“Ένας ανερχόμενος, πολλά υποσχόμενος και γεμάτος ελπίδες και όνειρα τραγουδιστής ερμηνεύει ένα μουσικό κομμάτι μπροστά σε γνωστούς καταξιωμένους τραγουδιστές και αυτοί του έχουν γυρισμένη την πλάτη…”

Αν οι αρχικοί παραγωγοί του “The Voice” είχαν βάλει αυτό σαν βασικό πλαγιότιτλο για το project που ετοίμαζα, τότε ή θα τους έπαιρναν με τις ντομάτες ή θα τους έστελναν να παρουσιάσουν τη νέα σεζόν του “Πιο Αδύναμου Κρίκου”, επιδεικνύοντας την περίσσια καφρίλας τους! Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν τους πήραν στο κατόπι αλλά αντίθετα τους περιέλουσαν με χρυσάφι, όπως η Κλεοπάτρα τον Ενιτφίς στο “Ο Αστερίξ και η Κλεοπάτρα”. Κι αυτό επειδή μια απλή ιδέα, όπως το να κρίνεις κάποιον αποκλειστικά και μόνο από τη φωνή και όχι από την εμφάνιση, κατέληξε να γίνει ένα από τα πιο πετυχημένα franchise talent show (ανταγωνιζόμενο τα ήδη γνωστά Idol και X Factor franchise).

giphy

Από τη στιγμή που αυτό το σόου πέρασε εντός των ελληνικών συνόρων, και η κουτσή Μαρία (αλλά και η αρτιμελής) έμαθε τους κανόνες του. Γι’ αυτό δεν θα χρονοτριβήσω στις λεπτομέρειες και θα περάσω κατευθείαν στα γεγονότα!

1) Το ξέρατε αγαπητά μου παιδιά πως το franchise του “The Voice” δεν ξεκίνησε από την Αμερική; Μάλιστα, πολύ ορθά ακούσατε (ή μάλλον διαβάσατε)! Η πρώτη εκπομπή ονομαζόταν “The Voice of Holland” και όπως καταλαβαίνουμε ξεκίνησε από την πολυαγαπημένη μας Ολλανδία.

2) Κάθε χώρα στον χάρτη πλέον έχει και το δικό της “The Voice”, πράγμα που δείχνει τη βαθύτατη ανάγκη του κάθε πολιτισμού να αναδείξει πραγματικές φωνές και όχι pop icons (επίσης δείχνει τη βαθύτατη ανάγκη του παγκόσμιου τηλεοπτικού δικτύου να σταματήσει τους πειραματισμούς και να περιοριστεί σε πετυχημένα και κερδοφόρα franchise).

3) Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν αναδειχτεί μέσα από όλα τα “The Voice” συνολικά 86 νικητές.

Τι μπορεί να προσκομίσει λοιπόν ο οποιοσδήποτε βλέποντας το “The Voice” (όποιας χώρας θέλει);

Πρώτο και βασικότερο: μαθαίνεις την έκφραση «ΣΕ ΘΕΛΩ» σε όλες τις γλώσσες! [μέχρι και στη γλώσσα του Καζακστάν – την οποία δεν ξέρω πώς να την πω μονολεκτικά!).
Δεύτερον, κάνεις χάζι και παρατηρείς πώς αντιδρά ο κάθε λαός σε διαφορετικά ακούσματα! Αν και ακούγεται καρα-θεωρητικούρα του κερατά, έχει πολύ ενδιαφέρον.
Τρίτον, βλέπεις γνωστές φάτσες τραγουδιστών και παρουσιαστών από ‘κει που δεν το περιμένεις! Για παράδειγμα, το “The Voice” της Γαλλίας το παρουσιάζει ο Αλιάγας και ένας εκ των κριτών είναι ο Mika!
Τέταρτον, το ξεκατίνιασμα των κριτών για το ποιος θα πρωτοπάρει τον διαγωνιζόμενο στην ομάδα του, είναι ξεκαρδιστικότατο!

tumblr_m44n5sBden1r5ein1o1_500

Αν και το σόου έγινε αρχικά γνωστό κυρίως του εφέ της καρέκλας που περιστρέφεται, κατέληξε να γίνει από τις πιο ουσιαστικές εκπομπές ανάδειξης ταλέντων στον κόσμο. Και ευτυχώς που ξεκίνησε από την Ευρώπη και όχι από την Αμερική! Αν το έφτιαχναν οι Αμερικάνοι δε θα το έλεγαν “The Voice” αλλά “Turning Chairs”!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Τα «Φιλαράκια» επανασυνδέονται για ένα special επεισόδιο στο HBO Max!

Είναι αλήθεια: Τα «Φιλαράκια» και πάλι μαζί! Μετά από 16 χρόνια, η Jennifer Aniston, η Courteney Cox, η Lisa Kudrow, ...