Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σαλάτα χταποδάκι

Σαλάτα χταποδάκι

Ετοιμάστε ουζάκι!

Υλικά

1 χταποδάκι μικρό περίπου 1-1,5 κιλό
450 γρ φασόλια χάντρες βρασμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πιπερίτσα τσίλι
½ ματσάκι μαιντανό
2 ώριμες τομάτες
2 κ.σ. δυόσμο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι απο λευκό κρασί

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάλτε το χταπόδι με ελάχιστο νερό χωρίς να το αλατίσετε και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο και αφήστε το να βράσει μέχρι να μαλακώσει (περίπου 30’). Αφού βράσει αφήστε το να κρυώσει σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη.
2. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Κόψτε τις τομάτες σε ζαράκια αφαιρώντας τα σποράκια. Κόψτε το χταπόδι σε κομμάτια πάχους 2-3 εκ.
3. Bάλτε τα φασόλια και το χταποδάκι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε όλα τα μυρωδικά , τις τομάτες, τα κρεμμύδια και το τσίλι ψιλοκομμένο. Προσθέστε το ελαιόλαδο το ξύδι και αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Αφήστε τη σαλάτα να σταθεί 10΄ ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Πάσχα χωρίς τσουρέκια γίνεται; Δεν γίνεται! Αν δεν μοσχομυρίσει το σπίτι και δεν περιμένεις με αγωνία να φας την πρώτη ...