Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σοκολατάκια με ινδική καρύδα και λάιμ

Σοκολατάκια με ινδική καρύδα και λάιμ

Μπουκιά και συχώριο!

Υλικά

Για την επικάλυψη
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% κακάο), ψιλοκομμένη
80 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
Για τη γέμιση
120ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Ξύσμα από 2 λάιμ
60 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
600 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
240 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη

Διαδικασία

Φτιάξτε τη γέμιση. Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε την λευκή σοκολάτα μέσα στο μπολ και αφήστε την να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο, την τριμμένη καρύδα , την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα από το λάιμ. Ανακατέψτε τα καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης και αποσύρετε από τη φωτιά. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες ώστε να σφίξει το μείγμα.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Βάλτε στην κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα άλλο μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε την σοκολάτα κουβερτούρα και αφήστε την να λιώσει ανακατεύοντας με την σπάτουλα.

Μοντάρετε τα τρουφάκια. Βγάλτε το μπολ με το μείγμα της λευκής σοκολάτας και της καρύδας από το ψυγείο. Πάρτε ποσότητα από το μείγμα με ένα κουτάλι και πλάστε το σε μπαλάκι. Με ένα κουτάλι βουτήξτε τα ένα ένα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ακουμπήστε τα πάνω σε ένα λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, για να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να πάρετε 50 τρουφάκια. Πασπαλίστε τα τρουφάκια με λίγη ινδική καρύδα και βάλτε την λαμαρίνα στο ψυγείο για 20’, πριν σερβίρετε.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...