Home / THINKDROPS / CINEMA / Σε τρία καρέ: Μάρτιος [pt. 2]

Σε τρία καρέ: Μάρτιος [pt. 2]

Πολλά και διαφορετικά τα έργα της στήλης για αυτή την εβδομάδα. Θα πάμε μια γρήγορη σινεμά, θα πάμε και μια σε ένα έργο αρκετά παλαιότερο και θα πεταχτούμε και μέχρι το Λονδίνο.

Με το Non-Stop ο Liam Neeson επιστρέφει σε έναν ρόλο που πλέον τον έχεις συνηθίσει, ενώ με το αριστουργηματικό Festen του Thomas Vinterberg θα δοκιμάσεις την αντοχή σου στο προκλητικό. Τέλος το Closed Circuit από τον σκηνοθέτη John Crowley, θα σε μπλέξει σε μια ιστορία με δικαστικές διαμάχες και συνωμοσίες.

Non-Stop

Figurehead_2014-03B_A

Ένας επιβάτης θα κάνει τη ζωή του αερονόμου Bill Marks (Liam Neeson) κόλαση, καθώς ανά 20 λεπτά που περνούν χωρίς να λάβει 150 εκατομμύρια δολάρια, σκοτώνει με περίεργο τρόπο έναν επιβάτη.

Στη δεύτερη συνεργασία του με τον Jaume Collet-Serra (μετά το Unknown) ο Liam Neeson συνεχίζει το προφίλ του ατσαλάκωτου ήρωα που με το που σηκώνει το χέρι του, ακούς ήχους που θυμίζουν Steven Seagal.

Σαν θρίλερ εξελίσσεται σχετικά καλά, με αγωνία, δόσεις πρωτοτυπίας και σασπένς αλλά και με την αναμενόμενη Αμερικανική υπερβολή, που όμως αδυνατεί να σταθεί μέχρι το τέλος το οποίο και είναι απογοητευτικό. Δεν κάνω spoiler, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι μάλλον κοντά στον επίλογο, ο σεναριογράφος το έκαψε.

Αν έχεις την ικανότητα να διαγράψεις από το μυαλό σου το τέλος, το υπόλοιπο έργο, στέκεται συμπαθητικά.

Festen

Figurehead_2014-03B_B

Μια εύπορη, πολυπληθείς οικογένεια θα μαζευτεί στο εξοχικό για να γιορτάσει τα γενέθλια του πατέρα Helge (Henning Moritzen). Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο μεγαλύτερος γιος του Christian (Ulrich Thomsen), θα κάνει μια πρόποση που θα αποκαλύψει ένα τρομακτικό μυστικό της οικογένειας.

Αν είδες πέρσι το Κυνήγι του Thomas Vinterberg, και σου άρεσε, η Γιορτή του 1998 θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Πέρα από το ανατρεπτικό και σοκαριστικό σενάριο, το δημιούργημα του Vinterberg αποτελεί και την πρώτη ταινία του κινήματος Dogme 95, που υπαγορεύει την χρήση μόνο φυσικών μέσων για τα γυρίσματα. Κανένας τεχνητός φωτισμός, κανένα στημένο σκηνικό και γυρισμένο εξ ολοκλήρου με κάμερες χειρός, έχουν σαν αποτέλεσμα να νιώθεις ως θεατής, προσκεκλημένος στο δείπνο του Helge.

Κι όταν ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις, δύσκολα θα τραβήξεις το βλέμμα σου από την οθόνη.

Closed Circuit

Figurehead_2014-03B_C

Μια δίκη ξεκινά για να ρίξει φως σε μια βομβιστική ενέργεια που στοίχισε τις ζωές 120 ανθρώπων. Οι συνήγοροι του βασικού υπόπτου, Martin Rose (Eric Bana) και Claudia Simmons-Howe (Rebecca Hall) θα έρθουν με την έρευνά τους πολύ κοντά σε ένοχα μυστικά που έχουν επίκεντρο την ίδια την κυβέρνηση.

Αν ψάχνεις ένα καλό θριλεράκι για τις κρύες νύχτες την άνοιξης, εδώ είσαι. Ο John Crowley στήνει την υπόθεση γύρω από μια τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου, και κρατά το σενάριο με σταδιακές αποκαλύψεις, και δόσεις δράσης λίγο προς το τέλος. Eric Bana και Rebecca Hall σε ρόλους που τους πάνε γάντι, και όλα αυτά μέσα στο πάντα ατμοσφαιρικό Λονδίνο.

Δες το θα σε αποζημιώσει.

Δεν το είχα σκοπό, αλλά και πάλι ταξίδι στον κόσμο κάναμε. Αμερική, Δανία και πίσω στο Λονδίνο, οι επιλογές της εβδομάδας τα συνδυάζουν όλα… Από δράση και αγωνία σε αρρώστια και σε δικαστικές πλεκτάνες και κρατικές συνωμοσίες… Sex δεν έβαλα, δεσμεύομαι για μελλοντικά posts.

Ξεκίνα από εδώ όμως και μέχρι την επόμενη εβδομάδα keep watching!

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Μαθήματα Κινηματογράφου με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Eντατικός Τρίμηνος Κύκλος | Μάρτιος – Μάιος 2020 Τα μαθήματα κινηματογράφου είναι ακριβά; Απαιτούνται πολλά χρόνια σπουδών; Είναι μόνο θεωρητικά; Απαιτούν ...