Home / THINKDROPS / ΜΟΥΣΙΚΗ / Eurosong 2014. Behind the scene.

Eurosong 2014. Behind the scene.

Η δική μας Ιωάννα Κονόμη συμμετείχε στο μεγάλο show του Eurosong, ως ένα αναπόσπαστο μέλος της ομάδας της Φωκά Ευαγγελινού και μας περιγράφει την εμπειρία όπως την έζησε η ίδια.

 Την Τρίτη 11 Μαρτίου στον χώρο του ACRO πραγματοποιήθηκε ο Ελληνικός τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Eurovision. Ήταν μία μεγάλη βραδιά. Γιορτάζαμε τα 40 χρόνια της Ελλάδας στον διαγωνισμό και αυτό από μόνο του απαιτούσε η νύχτα να κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Eurosong 2014

Την σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Φώκας Ευαγγελινός. Σίγουρα δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει την αξία του σε αυτόν τον θεσμό με τις επιτυχημένες σκηνοθεσίες που έχει κάνει σε πολλά τραγούδια της eurovision και όχι μόνο. Παρουσιαστές ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Δέσποινα Βαδνή που είχαν αναλάβει και την περσυνή παρουσίαση.

Οι πρόβες στο χώρο του ACRO ξεκίνησαν μερικές μέρες πριν τον τελικό. Τώρα έπρεπε όλες οι χορογραφίες να τοποθετηθούν στο χώρο και όπου χρειαστεί να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγες. Οι ώρες των προβών ατελείωτες. Ξεκινούσαν από νωρίς το πρωί και τελείωναν πολύ αργά την νύχτα.΄Ολοι οι καλλιτέχνες περνούσαν με τη σειρά για να κάνουν την πρόβα τους. Μουσική, φώτα,ήχος και χορός οπού υπήρχε.

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Από το μεσημέρι άρχισαν να μαζεύονται ολοι. Τοποθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες στο σκηνικό και ξεκίνησαν οι τελευταίες πρόβες των διαγωνιζόμενων. Το άγχος τους άρχισε να γίνεται πιο εμφάνες αλλά το χαμόγελο δεν έφυγε ούτε στιγμή από τα χείλη τους.΄Οταν τελείωναν  την πρόβα πήγαιναν με τη σειρά στα καμαρίνια τους για να ξεκουραστούν και να αρχίσουν να προετοιμάζονται για το βράδυ. Οι παρουσιστές φαίνονταν αρκετά ήρεμοι, αν και σίγουρα το άγχος καραδοκούσε και τους δύο, και δοκίμαζαν για τελευταία φορά τα ρούχα που είχαν επιλέξει.΄Ηταν ευδιάθετοι και  περίμεναν με αγωνία να ξεκινήσουν.

Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες είχαν έρθει με πολύ διάθεση για να τραγουδήσουν  τα ντουέτα που είχαν ετοιμάσει και να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Αυτό φαινόταν και από τα παρασκήνια με τα πειράγματα και τα αστεία που έκαναν ο ένας στον άλλον. Κάποιους τους έβλεπες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να συζητάνε με τους συνεργάτες τους για τις επόμενες δουλειές τους και κάποιους άλλους τους έβλεπες να τραγουδάνε χαλαρά και να δημιουργούν ένα χαρούμενο κλίμα στο χώρο, όπως έκανε ο Αγάθωνας με τους Koza Mostra. Λίγες ώρες πριν την έναρξη τα πιστολάκια πήραν φωτιά και οι μακιγιέρ άρχισαν να δημιουργούν.

Το show επιτέλους ξεκίνησε! Τώρα έπρεπε όλοι να συντονιστούμε σωστά και να μην γίνει κανένα λάθος. Δεν μπορεί, τόσες πρόβες έγιναν… Κατά τη διάρκεια έβλεπες τη συμπαράσταση που έδιναν οι άλλοι τραγουδιστές στους διαγωνιζόμενους, για να αποβάλουν όσο μπορούσαν το άγχος τους.

Ο κόσμος που είχε έρθει να το παρακολουθήσει από κοντά απολάμβανε ιδιαιτέρως την βραδιά και το καταλάβαινες απο το ζεστό χειροκρότημά τους. Έδειχνε όμως και σε ποιο τραγούδι από τα τέσσερα είχε προτίμηση, εξαρχής.  Όλα εξελίχθηκαν χωρίς παρατράγουδα. Οι νικητές της βραδιάς ανακοινώθηκαν, το τραγούδι Rise Up πέτυχε τον σκοπό του, ξεσήκωσε τον κόσμο και τον πήρε με το μέρος του!

Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεντεύξεις των καλλιτεχνών και όταν όλα τα φώτα έσβησαν, σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες και οι χορευτές πήγαν να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν την επιτυχία της βραδιάς. Τότε όλοι χαλάρωσαν και έβλεπες ότι δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα. Νικητές και χαμένοι χόρευαν και τραγουδούσαν μαζί. Η διάθεση ήταν στα ύψη.

Το κέφι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και όλοι ευχήθηκαν στους Freaky Fortune και τον Riskykidd καλη επιτυχία και να σκίσουν! Είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα νέα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό!

 

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

10 τραγούδια ενάντια στο φασισμό

10 τραγούδια ενάντια στο φασισμό

Ο κόσμος της πανκ και ο κόσμος του μέταλ έχουν μια πλούσια ιστορία με αναφορές τόσο σε κοινωνικά όσο και σε πολιτικά θέματα. Σε αυτή την εποχή της αναταραχής που διανύουμε, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να ακούσεις 10 δυναμικά τραγούδια που καταπολεμούν το φασισμό!