Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μπακαλιάρος με κρέμα σκόρδου και τσιπς από πατζάρι

Μπακαλιάρος με κρέμα σκόρδου και τσιπς από πατζάρι

25η Μαρτίου χωρίς μπακαλιάρο γίνεται;

Υλικά

Για τον μπακαλιάρο
500γρ μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
200 γρ αλεύρι μαλακό
½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για την κρέμα σκόρδου
2 κεφάλια σκόρδο
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
αλάτι και πράσινο πιπέρι

Για τα τσιπς πατζάρι
2 μεγάλα πατζάρια
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι

Διαδικασία

Φτιάξτε την κρέμα σκόρδου
Προθερμάνεται το φούρνο στους 180οc. Τυλίξτε το κάθε κεφάλι σκόρδου σε αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15’. Αφήστε τα σκόρδα να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι κόψτε τις άκρες τους. Πιέστε ώστε να βγεί το ψημένο σκόρδο. Αναμείξτε με την πατάτα, το ελαιόλαδο και φτιάξτε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε την κρέμα με τα φυστίκια Αιγίνης.

Φτιάξτε τα τσιπς
Πλύνετε καλά και ξεφλουδίστε τα πατζάρια. Με ένα μαντολίνο κόψτε σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Τηγανίστε τα πατζάρια μέχρι να γίνουν τραγανά και αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα (αράχνη) σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίστε τα.

Φτιάξτε τον μπακαλιάρο
Με ένα ίσιο μαχαίρι κόψτε τον μπακαλιάρο σε μπουκιές. Σκουπίστε τον από το περιττό νερό με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.

Προσθέστε τη μπύρα μέχρι να έχετε ημίρρευστο χυλό.

Βάλτε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και τοποθετήστε το σε μεσαία φωτιά.

Βουτήξτε τις μπουκιές μπακαλιάρου στο χυλό και βγάλτε τις μια, μια με ένα πιρούνι και τηγανίστε τις στο λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Ακουμπήστε τις σε ένα πιάτο που έχετε βάλει απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε τον μπακαλιάρο με την κρέμα σκόρδου και τα τσιπς πατζάρι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...