Home / THINKDROPS / ΧΙΟΥΜΟΡ / ΓΟΟΓΛΣΕΡΤΣ / Τι θα φάμε αύριο;

Τι θα φάμε αύριο;

Τι θα φάμε αύριο μαμά; Με είδες έτσι περδικόστηθο και με πέρασες για την μάνα σου ρε αχαίρευτε; Ου να μου χαθείς!

χορτόσουπα

Πάντως παιδιά το τι θα βάλεις στο τσουκάλι κάθε μέρα, είναι μαρτύριο. Εσύ που ‘σαι νοικοκυρά με άντρα (στριμμένο) και παιδί που το φωνάζεις “Ίδιος με τον πατέρα σου είσαι!”, με καταλαβαίνεις.

Καλά καταλάβατε, γι’ αυτήν την εβδομάδα ο γοογλε έχει ορέξεις για εργένικα γεύματα…

Σαν σωστός εργένης και ‘γω δεν ξέρω και πολλά πράγματα, πέρα από μακαρόνια με σάλτσα και αυγά μάτια. Εδώ θέλω να τονιστεί και υπογραμμιστεί πως τ’ αυγά μάτια είναι λάθος ονομασία. Σε μπερδεύουν! Την πρώτη φορά που το επιχείρησα, έριξα το αυγό στο μάτι της κουζίνας, το μεγάλο για γίνει καλό. Και επειδή θυμόμουν και τα λόγια της γιαγιάς, πρώτα του έριξα και λάδι. Αν ακόμα δεν κατάλαβες, τηγάνι δεν υπήρξε ποτέ. Καταλαβαίνεις τι έγινε στο σπίτι…

Να τρέχω πάνω κάτω με τα ρόλεϊ στο κεφάλι, να φωνάζω “Βοήθεια Χριστιανοί, πήρε φωτιά ο κώλος μας, καλέ!”. Να τρέχουν οι πυροσβέστες στη φωτιά. Να τρέχω εγώ κατά πάνω τους για να τους δείξω πώς θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους (Ελληνάρας, για όλα έχει γνώμη).

Να τσιρίζω και “Να μου σώσετε το Μινγκ, πρώτα! Είναι αξίας!” (καραμάιμου). Να τρέχει ο Φίφης πάνω κάτω γιατί του χα πατήσει την ώρα στην ταραχή μου.

Μετά να κυνηγώ τον Φίφη, που με κυνηγούσε ο πυροσβέστης που τον κυνηγούσε η φωτιά… Σου λέω χαμός! Τελικά έφαγα απ’ έξω.

Τώρα όμως έμαθα και θα σου δείξω ένα φαγητό που γίνετε σε τρία απλά βήματα και είναι και νηστίσιμο, αν και δεν σε κόβω και πολύ θρήσκο…

Βήμα 1:

Αγοράζεις λαχανικά από το Grocery Shop (μα πώς την μιλώ την αγγλιστή, η ιερόδουλη). Ό,τι γουστάρεις εσύ. Καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια, σέλινο, μανιτάρια κ.λ.π. Τα πλένεις και τα ψιλοκόβεις καλά.

Προσοχή: Οι συνταγές μου πάντα ξεκινούσαν με “Ψιλοκόβουμε το δάχτυλο μας σε μικρά μικρά κομματάκια”. Δεν είναι ανάγκη και οι δικές σου

Βήμα 2:

Βάζεις νερό να βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα μ’ ένα ζωμό (ό,τι γεύση θες) και αλάτι. Μόλις τσιτσιρίσει, ρίχνεις μέσα όλα τα λαχανικά που ‘χεις κόψει και μόλις βράσουν λίγο, ρίξε και λίγο λάδι για τη γεύση.

Βήμα 3:

Κοντεύεις να το τελειώσεις όταν τα λαχανικά μαλακώσουν. Ρίχνεις ό,τι θες σε μπαχαρικό. Μίγμα μπαχαρικών για μπριζόλες και κάρυ να θυμάσαι ότι δεν κολλάνε παντού. Το τελειώνεις με λίγη σάλτσα ντομάτας για πιο ελληνικό ή με κρέμα γάλακτος για πιο γκουρμέ.

Και έτοιμη η Χορτόσουπα! Καλή μας όρεξη. Τρέμε Μαριλού…

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

A man for all seasons

A man for all seasons, το θέμα που μου έλαχε, και παρόλο που είμαι σίγουρος ότι θα είναι πάλι κάποιος ...