All the wrong questions

Επιτέλους ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε. Μπορείτε να πανηγυρίσετε, να χοροπηδήσετε, να βγείτε στους δρόμους μεθυσμένοι και να ουρλιάζετε!  Ήρθε επιτέλους η στιγμή να σκίσετε τα ρούχα σας από τον ενθουσιασμό σας και να χορέψετε γυμνοί κάτω από το φως της πανσελήνου για να γιορτάσουμε αυτήν τη μέρα. Γιατί όλα αυτά; Μα ξεκίνησε καινούργια σειρά βιβλίων ο Λέμονι Σνίκετ φυσικά!

maxresdefault

Τι εννοείς δεν ξέρεις ποιoς είναι αυτός; Είναι ο Λέμονι Σνίκετ. Ο Λέμονι ΣΝΙΚΕΤ. Ο κ. Λέμονι Σνίκετ της γνωστής οικογενείας Σνίκετ, ο πιο γνωστός. Δηλαδή εσύ μικρός τι διάβαζες; Ποια σειρά βιβλίων; Και όχι, δε μιλάω για τον Χάρι Πότερ. Μιλάω για την μεγαλύτερη (;) σειρά μικρότερων βιβλίων μυστηρίου για παιδιά! Αχά, γι’ αυτό και τίποτα λιγότερο. Μιλάω για τον συγγραφέα του “Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα” (A Series of Unfortunate Events, έγινε και ταινία). 13 στο σύνολο. Μια σειρά από 13 ατυχή γεγονότα. Και ΝΑΙ, έβγαλε νέα σειρά. It was about time.

Όλες οι λάθος ερωτήσεις.  Έτσι να το ζητήσεις τώρα που θα πας στο βιβλιοπωλείο. Και αν δεν σε καταλάβουν, κλείσε τους το μάτι και πες “Σνίκετ”, θα το πιάσουν το υπονοούμενο. Και αν είναι βιβλίο για παιδιά, πες ότι είναι για το μακρινό ανιψάκι σου, και διάβαζέ το κάτω απο τα σκεπάσματα τη νύχτα με φακό.

Αυτή η σειρά δεν είναι σαν την προηγούμενη. Όχι, δεν μιλάει για τον Κλάους που μεγάλωσε. Για να είμαστε ακριβείς, πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Λέμονι Σνίκετ αυτοπροσώπως σε ηλικία 13 χρονών (τυχαίο;) και προσπαθεί να λύσει μυστήρια όντας μαθητευόμενος μιας αρκετά άχρηστης kind of ντετέκτιβ. Και αν αυτό δεν σας ιντριγκάρει παραπάνω, τότε τι;

Σε μια πόλη παραθαλάσσια, χωρίς όμως θάλασσα (!), που το πιο συνηθισμένο μέρος για να πας βόλτα είναι ένα δάσος από φύκια που παρά την απουσία νερού κατάφερε να επιβιώσει, πώς θα καταφέρει ένα παιδί να λύσει το μυστήριο του αγάλματος που όλοι θέλουν, αλλά κάνεις δεν ξέρει γιατί; Ποιος είναι ο άνθρωπος που μιμείται φωνές, και γιατί δυο παιδιά 10 χρονών οδηγούν ένα ταξί;

Από τα λίγα βιβλία μυστηρίου και φαντασίας για παιδιά –χωρίς ποτέ των ποτών να υποβαθμίζω τους τρεις ντετέκτιβ– τα οποία είναι γραμμένα τόσο απλά και με τόσο χιούμορ, που θα τα διαβάζουν και οι μεγάλοι. Τοποθετείται σε μια παρατημένη πόλη, η οποία ούτε που κατοικείται σχεδόν, με τη μόνη αστυνομική αρχή της πόλης να είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που τσακώνεται με κάθε ευκαιρία και με μόνη ρεπόρτερ, ένα 12χρονο κορίτσι με μια γραφομηχανή αλλά χωρίς αρκετό μελάνι για να τυπώσει τα φύλλα της.

Ποιος θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο της κοπέλας που το έσκασε για να πάει στο τσίρκο αν έγινε όντως αυτό στην πραγματικότητα; Διαβάστε για να μάθετε.

stay booked

 

5/5 - (1 vote)
Επιτέλους ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε. Μπορείτε να πανηγυρίσετε, να χοροπηδήσετε, να βγείτε στους δρόμους μεθυσμένοι και να ουρλιάζετε!  Ήρθε επιτέλους η στιγμή να σκίσετε τα ρούχα σας από τον ενθουσιασμό σας και να χορέψετε γυμνοί κάτω από το φως της πανσελήνου για να γιορτάσουμε αυτήν τη μέρα. Γιατί όλα αυτά; Μα ξεκίνησε καινούργια σειρά βιβλίων ο Λέμονι Σνίκετ φυσικά! Τι εννοείς δεν ξέρεις ποιoς είναι αυτός; Είναι ο Λέμονι Σνίκετ. Ο Λέμονι ΣΝΙΚΕΤ. Ο κ. Λέμονι Σνίκετ της γνωστής οικογενείας Σνίκετ, ο πιο γνωστός. Δηλαδή εσύ μικρός τι διάβαζες; Ποια σειρά βιβλίων; Και όχι, δε μιλάω για τον…

Review Overview

Βαθμολογία

Summary : Μετά την επιτυχημένη του... Σειρά από Ατυχή Γεγονότα, ο Lemony Snicket μας ξεκινάει σε νέες περιπέτειες με την νέα του σειρά βιβλίων! Μη το χάσετε! Βravissimo Μister Snicket!!!

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Στην ποιήτρια Louise Glück το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2020

Στην ποιήτρια Louise Glück το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2020

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2020 απονεμήθηκε στην αμερικανίδα ποιήτρια Louise Glück Η Σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε σήμερα τη νικήτρια του ...