Home / THINKDROPS / ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / Παρουσίαση βιβλίου: Αλέξανδρος Ίσαρης, “Εγώ ένας ξένος” | 30 Απριλίου

Παρουσίαση βιβλίου: Αλέξανδρος Ίσαρης, “Εγώ ένας ξένος” | 30 Απριλίου

Ο Αλέξανδρος Ίσαρης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο με τίτλο: «Εγώ ένας ξένος. Ποιήματα 1967-2011» (εκδ. Κίχλη)

Αλέξανδρος Ίσαρης - Εγώ Ένας ΞένοςΚέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ–Βιβλιοπωλεία

Θα μιλήσουν:
Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος (φιλόλογος, ποιητής)
Γιώργος Κοκορέλης (φιλόλογος)

Ποιήματα θα διαβάσουν ο Αλέξανδρος Ίσαρης και ο ηθοποιός Ορέστης Μαυρόπουλος

Διεύθυνση: Αστυδάμαντος 11, Παγκράτι
Ώρα έναρξης: 7.30μμ

Είσοδος ελεύθερη

Βιογραφικά σημειώματα

Ο Αλέξανδρος Ίσαρης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1941. Σπούδασε αρχιτεκτονική στα Πολυτεχνεία του Γκρατς και της Θεσσαλονίκης. Από το 1962 ως το 1978 έζησε στη Θεσσαλονίκη. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς δοκίμια, πεζά, ποιήματα και μεταφράσεις σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά. Επί οκτώ χρόνια ήταν υπεύθυνος της ελληνικής σύνταξης του περιοδικού “Ausblicke”. Για την πρώτη του ποιητική συλλογή “Όμιλος Φίλων Θαλάσσης – Ο ισορροπιστής”, του απονεμήθηκε το βραβείο Μαρίας Ράλλη (1977). Το 1982 έκανε μια σειρά εκπομπών στο Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Το 1985 πήρε μέρος στην εβδομάδα ελληνικής ποίησης στο Άμστερνταμ και στο Χρόνινγκεν. Το 1986 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο θεατρικό φεστιβάλ του Μύλχάιμ της Γερμανίας. Το 1990 επισκέφθηκε σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Γερμανίας, ύστερα από πρόσκληση του Ινστιτούτου Γκαίτε. Τα έτη 1990, 1992, 1994 και 1999 έμεινε για ένα διάστημα στη Βιέννη, ως προσκεκλημένος της Αυστριακής Λογοτεχνικής Εταιρείας. Το 1997 έγινε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Τόμας Μπέρνχαρντ. Το 1997 του απονεμήθηκε το κρατικό βραβείο μετάφρασης για το “Μπετόν” του Τόμας Μπέρνχαρντ. Είναι επίσης πολύ γνωστός ζωγράφος και γραφίστας. Έχει παρουσιάσει ζωγραφική του σε οκτώ ατομικές και σε δώδεκα ομαδικές εκθέσεις. Από το 1978 ζει στην Αθήνα. | www.alexandrosissaris.gr

Ο Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται ως εκπαιδευτικός και δημοσιεύει κριτική ποίησης στην Εφημερίδα των Συντακτών και σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά. Έργα του: «Μικρά Ικαρία» (εκδ. Ηλέκτρα, 2005), «Ελεύθερη πτήση, ελεύθερη πτώση» (συλλογική έκδοση, εκδ. Οξύ, 2011), «Γράμματα σε έναν πολύ νέο ποιητή» (εκδ. Πόλις, 2012) και «Μια λεπτομέρεια που κανείς δεν την παρατηρεί» (εκδ. Free Thinking Zone, 2013).

Ο Γιώργος Κοκορέλης γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Τελείωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ζει και διδάσκει στον Πειραιά. Έχει εκπονήσει εκπαιδευτικά προγράμματα με έμφαση στη λογοτεχνία και στο θέατρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον του η διακειμενική προσέγγιση των ομηρικών επών και η παρουσίασή τους με τη μορφή του θεατρικού δρώμενου. Η πρώτη του λογοτεχνική απόπειρα ήταν στο περιοδικό (Δέ)κατα. Περνά τις καλύτερες μέρες του στην Τήνο.

Ο Ορέστης Μαυρόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1990 και μεγάλωσε στον Άλιμο. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου (Γυμνάσιο και Λύκειο) με ειδίκευση στο παραδοσιακό βιολί το οποίο αποτελεί το κύριο επάγγελμά του παράλληλα με τις σπουδές του στο Α.Τ.Ε.Ι Πειραιά ως μηχανικός αυτοματισμού. Είναι ενεργό μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας «Τ3χνη» την οποία σκηνοθετεί η Σοφία Φιλιππίδου. Πρώτη επαγγελματική θεατρική του δουλειά ήταν φέτος στην παράσταση «Μπάρτλεμπυ, ο γραφιάς» σε σκηνοθεσία  της Σοφίας Φιλιππίδου.

 

Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ-Βιβλιοπωλεία                                                                                                                         
Υποκατάστημα: Αστυδάμαντος 11, 11634 Αθήνα
Κεντρικό: Φορμίωνος 107, 16121 Αθήνα
Τηλ.: 210 72 19 557

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Πέθανε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Πέθανε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 89 ετών, ο σπουδαίος ποιητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, ερευνητής, λαογράφος, εκδότης και ...