Home / THINKDROPS / CINEMA / Πόσο τέλειο ήταν το Captain America ή πόσο τέλειο είναι το Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D

Πόσο τέλειο ήταν το Captain America ή πόσο τέλειο είναι το Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D

Ή ο μεγαλύτερος τίτλος στο Thinkdrops ever. Ή εγώ είχα να δω πολύ καιρό superhero movie, ή το Captain America ήταν πάρα πολύ καλό (φτάνει με τα διαζευκτικά ή).

marvels-agents-of-shield-s-h-i-e-l-d

Αυτή θα είναι μια παράλογη και ακαταλαβίστικη κριτική, παρόλα αυτά θα την κάνω όσο το δυνατόν πιο fangirling ευκατανόητη και αστεία γίνεται. Γι’ αυτό θα ξεκινήσω λέγοντας “OMG, δες το, δες το, δες το!”

Γενικά ξέρω ότι δεν περιμένεις να διαβάσεις κάτι για το Winter Soldier πέρα από το αν ήταν καλό ή όχι, καθώς η οπτική ποιότητα είναι εγγυημένη και η ιστορία πάνω-κάτω γνωστή ή/και ευκόλως εννοούμενη. Ας πούμε τα βασικά λοιπόν: ο Cap’n ‘Murica ήταν μια πάρα πολύ καλή ταινία, άξια να σταθεί δίπλα στους Avengers (και είναι αβέντζερζ, μη ξανακούσω κανέναν να λέει άβεντζερζ θα εξαπολύσω τον Winter Soldier και δε θα δείξω έλεος).

captain america black widowΑς βάλουμε όμως τον ενθουσιασμό στην άκρη και ας μιλήσουμε σαν κριτικοί: πολύ καλά εφέ (προφανώς), όχι και το καλύτερο μακιγιάζ ομολογουμένως, ενδιαφέρουσα πλοκή γεμάτη ίντριγκα και εκπλήξεις. Πολύ καλό καστ, με σεξουλιάρικη χημεία μεταξύ του Steve Rogers και της (με βαριά Ρώσικη προφορά) Natasha Romanoff. Συν την αναπάντεχη φιλία του τίμιου πλην ανενεργού Falcon. Η πλοκή είναι λίγο σαν κλασικό video game, τύπου Bioshock Infinite, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και όσο ανεβαίνεις level, τόσο πιο πολλά μαθαίνεις (και αποκτάς και καινούρια gadgets για να παίξεις). Επίσης, βλέπουμε τον ήρωα μας να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις στις οποίες εκπαιδεύτηκε και να ανακαλύπτει το σκοτεινό υπόβαθρο πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε ο ίδιος. Το πάμε όμως και λίγο παραπέρα και έχει και ένα κατιτίς επιπλέον: ένα τρομερό plot twist, που δένει την ιστορία όλων των υπερηρώων, αλλά και –πιθανό mini spoiler ακολουθεί– την ιστορία των X-Men; Μείνε μετά τα credits στον κινηματογράφο για να μάθεις περισσότερα…

la_ca_0102_Captain_AmericaΚαι τώρα, πού κολλάει η επική σειρά Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D; Μα φυσικά στην ιδιοφυΐα του Whedon και στο γεγονός ότι επιτέλους αναγνωρίστηκε το ταλέντο του. Η σειρά ασχολείται με την ομάδα του Agent Coulson (από το Avengers 1, που τον σκοτώνει ο Loki στο τέλος, ναι, δεν πέθανε, θα δεις) και μπλέκει μέσα όλα τα καλά παιδιά: Asgardians, supervillains, τον Deathlok, την τεχνολογία του Iron Man 3 (εκείνη που ανατινάσσεσαι), τον Nick Fury, κι άλλους εξωγήινους, την Agent Robin, αυτόν και αυτήν, και κυρίως, αριστουργηματικές σκηνές ξύλου και δράσης. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς ήταν άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένο με το Winter Soldier και ήταν απλά ΕΠΙΚΟ. Ναι, με κεφαλαία γράμματα. Καλύτερα όμως να δεις πρώτα το Captain America και μετά το επεισόδιο 17, καθώς ομολογουμένως κερνάει κάποια spoilers.

Εγώ (και εσύ) καθόλη τη διάρκεια του Captain America και του S.H.I.E.L.D

Εγώ (και εσύ) καθόλη τη διάρκεια του Captain America και του S.H.I.E.L.D

Γενικά, το κίνημα των τελευταίων χρόνων να φέρνουν όλους τους ήρωες μαζί, φαίνεται να είναι μια πάρα πολύ έξυπνη κίνηση εκ μέρους των δημιουργών. Αφενός ο ουρανός γεμίζει με το εσωτερικό των κρανίων χιλιάδων fanboys and girls, και αφετέρου make money. Oh, they are. Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε το έδαφος να προετοιμάζεται θερμά και σθεναρά για το Avengers 2 όπου, απ’ ότι φαίνεται, θα γίνει πανικός.

Δε θα πω περισσότερα, απλά θα προτείνω ανεπιφύλακτα να το δεις. Οκ, Hollywood είναι, ok Marvel, αλλά αξίζει. Αυτή τη φορά οι δημιουργοί απέφυγαν τα λάθη των προηγούμενων superhero movies και έφτιαξαν μια ταινία που ακόμα και ο λιγότερο ενδιαφερόμενος (εγώ) να ενθουσιαστεί μαζί της. Βέβαια, η σειρά επίσης παίζει καταλυτικό ρόλο στην ατέλειωτη fangirl πώρωση μου, γι’ αυτό καθάρισε το πρόγραμμά σου για το Πάσχα. Έχεις δουλειά να κάνεις!

captain america

Ή ο μεγαλύτερος τίτλος στο Thinkdrops ever. Ή εγώ είχα να δω πολύ καιρό superhero movie, ή το Captain America ήταν πάρα πολύ καλό (φτάνει με τα διαζευκτικά ή). Αυτή θα είναι μια παράλογη και ακαταλαβίστικη κριτική, παρόλα αυτά θα την κάνω όσο το δυνατόν πιο fangirling ευκατανόητη και αστεία γίνεται. Γι' αυτό θα ξεκινήσω λέγοντας "OMG, δες το, δες το, δες το!" Γενικά ξέρω ότι δεν περιμένεις να διαβάσεις κάτι για το Winter Soldier πέρα από το αν ήταν καλό ή όχι, καθώς η οπτική ποιότητα είναι εγγυημένη και η ιστορία πάνω-κάτω γνωστή ή/και ευκόλως εννοούμενη. Ας πούμε τα…

Review Overview

Με δυο λόγια

Summary : Ξύλο, δράση, τρελά εφέ, ίντριγκα πάνω στην ίντριγκα, εκρήξεις, twist μετά από twist, η Scarlet και τα πισινά της και όλος ο κόσμος της S.H.I.E.L.D έρχεται για να δέσει! Χωρίς λάθη και με πάθος, Κάπτεν Αμέρικα ρε φιόγκοι!

User Rating: Be the first one !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ο Macaulay Culkin ξαναγυρίζει σκηνές από το «Μόνος στο Σπίτι»

Ο Macaulay Culkin ξαναγυρίζει σκηνές από το «Μόνος στο Σπίτι»

Όσοι μεγαλώσαμε την εποχή που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες και αργότερα πρωτοεμφανίστηκε στη μικρή οθόνη το «Μόνος στο Σπίτι», το ...