Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κριθαρότο με γαρίδες

Κριθαρότο με γαρίδες

Κάτι νηστίσιμο και ελαφρύ

Κριθαρότο με γαρίδεςΥλικά

16 μεγάλες γαρίδες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
½ φλιτζ. τσαγ. Ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. τομάτα πελτέ
2 φλιτζ. τσαγ. ζωμό λαχανικών
1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
200 γρ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξύσμα λεμονιού

 

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος της ουράς αλλά διατηρώντας το κεφάλι και την ουρά και αλατίστε τις. Σε ένα αντικολλήτικό τηγάνι βάλτε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρετε για 1’ τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά.

Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό.

Σε μια κατσαρόλα βάλτε αρκετό αλατισμένο νερό και φέρτε το σε βρασμό. Προσθέστε το κριθαράκι και βράστε για 5’. Σουρώστε το και αφήστε το στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά. Σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ.

Προσθέστε το κριθαράκι και σωτάρετέ το για 2’. (αφαιρέστε το σκόρδο) Προσθέστε το κρασί, το ζωμό λαχανικών, το χυμό τομάτας και τις γαρίδες με το λάδι που τις σωτάρατε. Φτιάξτε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε το μαιντανό. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 10’. Σερβίρετε αμέσως με λίγο ξύσμα λεμονιού.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...